הנציבות השעתה את ויטה: "אישרת הסכמי שומה חריגים"
נציב שירות המדינה השעה ל-3 חודשים את שוקי ויטה, שמונה לממונה על הכנסות המדינה, החשוד בעריכת הסכמי שומה חריגים לגאידמק, לבייב וזאב רוזנשטיין בשעה שאף אחד מהם לא היה בתחום אחריותו כפקיד שומה. ביה"ד הארצי לעבודה החליט הבוקר לעכב את כניסתו של ויטה לתפקיד, עד לדיון בערעור בסוף החודש
נציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, השעה את שוקי ויטה, שכיהן עד לאחרונה כסגן מנהל רשות המסים ומונה לתפקיד הממונה על הכנסות המדינה, ל-3 חודשים. במכתבו לויטה, מתייחס הולנדר לחשדות כנגד ויטה המייחסים לו לכאורה עריכת הסכמי שומה "מיוחדים וחריגים" לארקדי גאידמק, לב לבייב וזאב רוזנשטיין, בשעה שאף אחד מהם לא היה בתחום אחריותו כפקיד שומה גוש דן.
הבוקר החליטו שופטי בית הדין הארצי לעבודה לעכב את כניסתו של ויטה לתפקיד הממונה על הכנסות המדינה, עד לדיון בערעור שהגישה המדינה נגד פסיקה הפוכה של בית הדין האזורי לעבודה.
הולנדר כותב לויטה: "במעשים המיוחסים לך, המהווים, בין היתר, פגיעה במשמעת שירות המדינה ובתדמית השירות הציבורי, יש כדי לחתור תחת עצם קיומו של מינהל תקין".
"החלטתי להשעותך מעבודתך", כותב הולנדר "לאור אופי תפקידך, אשר מקביל למעמד מנכ"ל של משרד ממשלתי ושאין בכיר ממנו בשירות המדינה, אופי העבירות המיוחסות לך שלכאורה בוצעו אגב מילוי תפקידך הבכיר הקודם ברשות המיסים, וכן על-מנת לשמור על מעמדו ותדמיתו של השירות הציבורי".
ויטה היה אמור להיכנס לתפקיד הממונה על הכנסות המדינה בתחילת חודש פברואר, אולם ערב כניסתו לתפקיד הודיע לו היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, כי החליט לעכב את מינויו בשל חקירה שמתנהלת נגדו עקב חשד לחריגות מסמכות שביצע בעת שכיהן בתפקידו כפקיד שומה גוש דן.
ויטה עתר נגד ההחלטה לבית הדין האזורי לעבודה, שקבע כי מינויו של ויטה ייכנס לתוקף, אולם הוא לא יתחיל למלא אותו בפועל, אלא ישהה בחופשה עד שתתברר התביעה.
בית הדין קיבל את עתירתו של ויטה נגד ההשעיה תוך שהוא מבקר בחומרה את התנהלות המדינה שנעשתה "בחוסר תום לב ובחריגה מסמכות", המדינה שבה וביקשה לעכב את ביצוע פסק הדין ונדחתה כאמור.
"לשמור על תדמית השירות הציבורי"
המדינה ערערה על החלטת בית הדין הארצי ובמקביל עתרה לעיכוב ביצוע. השופטים נילי ארד, שמואל צור ולאה גליקסמן קיבלו הבוקר את העתירה וקבעו כי מכיוון שוויטה טרם החל במילוי תפקידו בפועל ועיכוב ביצועו של פסק הדין עד כה לא גרם לו נזק כספי שכן שכרו משולם כסדרו, ומכיוון שהערעור יישמע עוד בסוף החודש, קיימת הצדקה
לעיכוב הביצוע.
בהחלטה קבעו השופטים: "אל מול זכותו של המשיב להיכנס לתפקיד אליו מונה עומדת עובדת קיומה של חקירה פלילית נגדו בעבירות חמורות. עובדה זו מעלה על הפרק את נושא שמו הטוב של השירות הציבורי והצורך לשמור על תדמיתו בעיני הציבור. ככל שהמשרה בה מדובר בכירה יותר וכרוכה בסמכויות רחבות יותר, קיים צורך רב יותר לשמור על שמו הטוב ועל תדמיתו של השירות לבל יפגעו".