שתף קטע נבחר

אדום זה בריא: ליקופן

הליקופן הוא פיגמנט שנותן לירקות ופירות רבים את הצבע הצהוב, הכתום והאדום - והוא גם בריא מאוד. פיליס גלזר ממליצה להוסיף אותו לתפריט היומי עם שלושה מתכונים לדוגמה

אדום הוא הצבע של הלב, של אהבה, של תאווה, של הלבשה תחתונה סקסית, של אש, חום (כמה חם!) וגם של ליקופן. הליקופן הוא פיגמנט אדום ממשפחת הקרוטנויאידים, משפחה גדולה של פיגמנטים המקנים לירקות ולפירות רבים (במקרה או לא במקרה גם אלה שעונתם הטבעי הוא בקיץ) את צבעם הצהוב, הכתום ובמיוחד – האדום. וממש לא כדאי לזלזל בו. הליקופן הוא נוגד חמצון חזק מאוד, ונחשב כאחד מ"טורפי" הרדיקלים החופשיים הפעילים ביותר בטבע. מחקרים רבים בשנים אחרונות הכניסו את הליקופן לאור הזרקורים בגלל תרומתו להפחתת הסיכון לסרטן, להגנה על הלב וכלי הדם, מפני נזקי זיהום אוויר (חשוב במיוחד לתושבי תל אביב וחיפה), לשמירה על בריאות העין וחשוב חשוב לימים אלו – לשמירת העור מפני נזקי קרינת השמש (ובכך גם נגד הזדקנות העור).

 

אז קדימה – בואו נזכור להוסיף קצת ליקופן לתפריט היומי, במיוחד מעגבניות ואבטיח, אך גם אפשר מפפאיה, אשכולית אדומה, צנון וצנונית, תפוח אדמה אדום ופלפל אדום (רגיל וחריף). ושיהיה לכם לבריאות ובתיאבון.

 

נ.ב. יש לכם מתכון בריא וקיצי מנצח? שלחו אליי כדי שעוד גולשים יוכלו ליהנות!

 

לה פומרולה - רוטב עגבניות טריות מטוסקנה

1/2 1 ק"ג עגבניות טריות בשלות קצוצות, סחוטים מגרעינים

1 בצל קטן קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק

1 גזר, קצוץ דק

3-2 כפות בזיליקום או פטרוזיליה

מלח, פלפל

 קורט סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. קוצצים את העגבניות (אין צורך לקלף) ושמים בסיר עם יתר החומרים.
  2. מבשלים על אש בינונית תוך בחישה לעתים כ-15-10 דקות, או עד שהירקות רכים והתערובת נראית כמעט מו פירה.
  3. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מסמיך למרקם הרצוי.
  4. מגישים על פסטה, פולנטה, דגנים או קציצות. אפשר גם לטחון בבלנדר אם רוצים.

 

טיפ: הליקופן אינו מסיס במים אלא בשומן, לכן רצוי לאכול עגבניות טריות או מבושלות עם כמות קטנה של שמן – כמו שמן זית או קנולה.

 

שייק אבטיח וג'ינג'ר

הכי מרענן. פשוט טוחנים קוביות אבטיח בבלנדר עם קצת ג'ינג'ר טרי מגורר. מקררים, יוצקים לכוסות קוקטייל, מקשטים בעלי נענע או בזיליקום קטנטנים (כן בזיליקום ממש שוס פה) ומגישים על קוביות קרח אם רוצים (פחות בריא לבטן לשתות על קרח). אפשר גם לטחון את עשב התיבול עם האבטיח בבלנדר. ואם אתם לא נוהגים, אפשר להוסיף גם וודקה.

 

פפאיה בדבש, גינג'ר וקמקווט מסוכר

גם אני פעם לא אהבתי פפאיות. אבל היום הפפאיות יותר מתוקות מתמיד. אכילת פפאיה לעיתים קרובות יעילה לעיכול, לסילוק רעלים, לעור, ציפורניים ולשיער. לפפאיה יש רק כ-25-23 קלוריות ב-100 גרם. נכון כדאי?! אפשר לוותר על הקמקווטים ולהוסיף קליפות פירות הדר קצוצות, זנג'ביל מסוכר או נענע.

 

המרכיבים (4 מנות):

1 פפאיה בשלה אך לא רכה מדי

1 כף דבש

1 כף מיץ לימון טרי (אפשר מיץ פרי הדר אחר, סחוט טרי)

2 קומקווטים מסוכרים, פרוסים לרוחב

 

אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הפפאיה, חותכים לקוביות ושמים בקערת הגשה.
  2. בצלוחית, מערבבים דבש ומיץ לימון ויוצקים על הפפאיה. מקשטים בפרוסות הקומקווט ומגישים עם קיסמים.

 

קוראים שואלים:

זיוה שואלת: האם תוכלי להמליץ על אופן הכנת תה צמחים לקיץ? אני מכינה קנקן משלוש שקיות תה ופרוסות לימון או תפוז מעורבבים עם מעט סוכר ומים חמים והוספת קרים ולמקרר. רציתי לעבור לתה צמחים, אבל שמתי לב שאם אני משאירה את הצמחים זמן בקנקן טעמם מריר משהו.

 

פיליס עונה: למרות שאני מאוד אוהבת לשתות תה שחור חם או קר, אני חושבת שזה רעיון נהדר לעבור לתה קר מצמחים. קודם כל בואי נדבר על הבסיס. אפשר להשתמש בשקיות תה צמחים ולעשות מהם תמצית חזקה עם מים רותחים, להמתיק את התמצית בדבש ולהוסיף מים קרים. רצוי, כפי שראית, לסלק את השקיות כי יש סוגים של צמחים שבאמת נעשים מרירים כאשר עומדים. ישנן גם כל מיני "חליטות" שנמכרות בתפזורת. אני אישית לא מרגישה נוח איתן, כי בין אם זה נכון או לא, תמיד יש לי את ההרגשה שהן מכילות תמציות טעם מלאכותיות וקוביות פירות יבשים שלא גודלו באופן אורגני וגם טופלו בסולפיטים כחומר משמר.

 

אך השאלה היא גם כמה את רוצה להקפיד. זאת אומרת, שרוב שקיות התה (שחור או צמחים) עשויות מנייר שעבר הלבנה מלאכותית, האיכות של התה או הצמחים שנמכרת לשימוש בשקיות היא לא מהגבוהה ביותר, והם גם עלולים להכיל שאריות חומרי הדברה, אלא אם הם בגידול אורגני (אבל אז עדיין יש את העניין של השקית עצמה, וגם שקיות הניילון הקטנות של התה היקר שנמכר בקוספאות שחורות קטנטנות הן לא שיא הבריאות).

 

אז הנה עוד אופציה, בריאה וזולה יותר: לקנות או לגדלי עשבי תיבול טריים (עדיף אורגניים) כמו נענע, לואיזה, מליסה, קצת מרווה או למון גראס. מבשלים חופן עלים במים עד לקבלת צבע יפה (כ-5 דקות), מסלקים את העלים, ממתיקים ומוסיפים מים קרים או פשוט מקררים. לחיים!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עגבניות או לא להיות
צילום: מריאן הול
מומלצים