אנשי קצב פתחו בקמפיין השמצה נגד המתלוננות
מקורביו של הנשיא המתפטר עוסקים עד להכרעת בג"ץ בהלעטת כלי התקשורת במידע מביך אודות המתלוננות נגדו. בדיקה מעלה עירוב של האשמות תמוהות ורכילות, שלא ברור הקשר שלהן להאשמות נגד קצב. שיאו של הקמפיין הערב, בראיון שהעניק קצב לטלוויזיה בצירוף "עדויות חדשות". מרכז נגה: "דמן של המתלוננות הותר". דובר משרד המשפטים ל-ynet: "אני סבור שמרכז הכובד של הסוגיה הוא בתקשורת עצמה". אנשי קצב: המתלוננות התחילו
קמפיין ההשמצה נגד המתלוננות: למרות כוונתו של הנשיא המתפטר, משה קצב, להודות בביצוע עבירות מין חמורות במסגרת עסקת טיעון, מסתבר כי כלפי חוץ מנסים הוא ואנשיו לשפר את מעמדו הציבורי באמצעות קמפיין מאורגן וכוחני באמצעי התקשורת. זאת, בשבוע שנותר עד שיוכרע עניינו של קצב בבג"ץ.
בימים האחרונים הוצעו לכל כלי התקשורת שוב ושוב מסמכים ובהם עדויות לכאורה אודות אופיין "המופקר" של המתלוננות נגד קצב, ובעיקר שתי המתלוננות המכונות א' מבית הנשיא וא' ממשרד התיירות. יש להדגיש כי מדובר בחומרים אשר אינם קשורים כלל לעבירות שבהן נאשם הנשיא לשעבר, ומטרתם להציג את המתלוננות באופן שלילי, בלתי אמין ואף כמעורערות נפשית.
בין החומרים, שהגיעו גם ל-ynet, עדותו של סמנכ"ל במשרד התיירות המציגה את א' ממשרד התיירות כמנהלת בעלת קפריזות, ואף מתאר פעם שבה גירשה את עובדי המחשב מלשכתה. כיצד זה קשור לעבירות המין נגדה שבהן הואשם קצב? זה לא קשור. בכמה כלי תקשורת בחרו לפרסם חלקיקי מידע מסוג זה, שמשמעותם מפוקפקת.
שיאו של הקמפיין השלילי נגד המתלוננות צפוי הערב, בראיון שהעניק קצב בטלוויזיה, בצירוף שלל "עדויות חדשות" שיוצגו, לדברי אנשיו, אודות הפרשה. יש לציין כי אנשיו של קצב מנסים לטשטש את העובדה כי מדובר באדם המוכן להודות בכך שאכן ביצע שורה של עבירות מין חמורות לאורך שנים - ורק עסקת טיעון בעייתית היא שחילצה אותו מדיונים ארוכים בבית המשפט.
"דמן של המתלוננות הותר"
יש מי שסבורים שמדובר בטקטיקה מסוכנת, מבחינת עוצמת השפעתה על הציבור ועל מתלוננות לעתיד. הארגונים השונים, הפועלים למען זכויותיהם של נפגעי עבירה, זועמים על האופן שבו הושלכו המתלוננות בכיכר העיר. עו"ד דיקלה
טוטיאן, ממרכז נגה, הקרייה האקדמית קריית אונו לנפגעי עבירה, אומרת כי הדבר רק מעצים את הצורך לתביעה אזרחית נגד קצב: "דמן של המתלוננות הותר. התנהלות פרשת קצב מדגימה עד כמה מותיר ההליך המשפטי הפלילי את המתלוננות חסרות כוח, פוגע במקום להעצים. המתלוננת פשוט אינה צד להליך, גם אם היא זו שחייה נהרסו וההליך ממדר אותה כמעט לחלוטין, תוך השארת היתרון (גם במגרשה של התקשורת) בידיהם של הנאשם וסנגוריו".
ומוסיפה עו"ד טוטיאן: "לא מדובר בסמנטיקה, אלא בשינוי של תפיסה, נפגעי עבירה התובעים את שפגע בהם זוכים במאות אלפי שקלים בתביעות אזרחיות המוגשות כנגד עברייני מין ותוקפים, לרבות באמצעות מרכז נגה, וזאת במטרה להביא להכרה בכך כי על התוקף לשלם מחיר מלא על כל הנזקים שגרם".
משה כהן, דובר משרד המשפטים, כיצד המשרד עומד מנגד ולא מתערב בקמפיין ההשמצה נגד המתלוננות?
"אני סבור שמרכז הכובד של הסוגיה הוא בתקשורת עצמה. ראוי לה לתקשורת שתנהג ריסון, ותדאג לשמור על כללי ההגינות".
ומה אומרים בסביבתו של הנשיא לשעבר? שם מאשימים את המתלוננות. אחד מפרקליטיו של קצב, עו"ד אבי לביא, אמר ל-ynet: "המתלוננות הן אלו אשר החליטו כי צריך להציב גרדום במרכז העיר ולשפוך את דמו של קצב לעין כל, ללא משפט וללא פשרה, תוך בעיטה ביועץ המשפטי לממשלה ובפרקליטות המדינה. המתלוננות הסיתו את הציבור, מתוך מחשבה כי דמו של הנשיא לשעבר הפקר, תוך השמעת הצהרות וללא התייחסות לחומר הראיות".
בתגובה מאוחרת יותר שהעבירו פרקליטי קצב נאמר בין היתר כי "אם אמנם מוצגים חומרים ראיות, הרי שהם מבוססים על תיעוד ומסמכים והינן תגובה מתחייבת לנוכח הלינץ' הציבורי והתקשורתי אשר מתקיים כנגד הנשיא במשך השנה האחרונה על ידי התקשורת ובימים האחרונים הצטרפו למקהלת הלינץ' המתלוננות עצמן באופן בלתי חריג ובלתי מקובל".
עוד נאמר כי "הנשיא היוצא הסכים להסדר הטיעון, ואולם אין בכך כדי למנוע מפרקליטי הנשיא להגיב על ההשמצות הפרועות, השקריות וחסרות הבסיס שהושמעו בימים האחרונים על ידי המתלוננות. בהבדל מההשמצות מחוסרות הבסיס של המתלוננות, כל טענות פרקליטי הנשיא היוצא מעוגנות ומבוססות בחומר הראיות שבתיק וכן בחומרים נוספים, כשמנגד חלק ניכר מן הראיונות של המתלוננות אין להן שום ביסוס בעדויותיהן במשטרה ובחומר החקירה".
עורכי דינו של קצב אומרים עוד כי "הניסיון להציג את אנשי הנשיא היוצא כמי ששופכים את דמן של המתלוננות הינו מעוות וראוי לכל גנאי, שהרי המתלוננות, הן שגררו את הנשיא היוצא לכיכר העיר על מנת לסקול אותו וכעת הנן מלינות על כך שאנשי הנשיא היוצא מבקשים לחשוף את האמת". לטענתם, "המתלוננות הן אלו שבחרו במדיום התקשורתי על מנת לערוך מסע שיסוי והכפשות נגד הנשיא היוצא, ולצורך כך התראיינו תחת כל עץ רענן על מנת להשמיץ את הנשיא היוצא תוך התעלמות מוחלטת והפגנת זלזול במערכת המשפט ובמערכת התביעה הכללית וכן תוך זלזול מופגן בהחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, כשהנשיא היוצא עצמו לעומת זאת, טרם התראיין, וטרם אמר את דברו לציבור".
ובתוך כך, היום הוחלט כי הכנסת לא תנהל דיון בפרשה. ועדת הכנסת החליטה לדחות ערעור של כמה חברי כנסת שביקשו לקיים דיון במליאת הכנסת בנושא. זאת, בהמשך להחלטה שקיבלה אמש נשיאות הכנסת שבעקבותיה הוגש הערעור.
חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ) אמרה במהלך הדיון כי "מדובר בהחלטה שערורייתית. הכנסת מועלת בחובתה הערכית והמוסרית. מישהו מנסה לטייח". חבר הכנסת נסים זאב (ש"ס), שהתנגד לקיום הדיון, אמר: "יש פוליטיקאים שרוצים לקבל במה על חשבון דמו של הנשיא קצב".