שתף קטע נבחר

 

א' הקפיצה את מספר הפניות למוקדי הסיוע

לאחר הופעתה של המתלוננת נגד נשיא המדינה לשעבר בתקשורת, עלה מספר הפניות למוקדי הסיוע פי שלושה. עלייה נרשמה גם במספר בני-הנוער שפנו לקבלת יעוץ. למרות זאת, במרכזי הסיוע אומרים כי רק אחד מתוך עשרה בני-נוער שעבר הטרדה מינית מתלונן: "בגלל תחושת אשמה והשפלה"

מבקשים עזרה: באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית אמרו היום (ג') ל-ynet כי מאז הופעתה של א', המתלוננת הראשונה נגד הנשיא לשעבר קצב, בתקשורת ביום חמישי - חלה עלייה דרמטית במספר הפונים לקו החירום 1202.

 

טלי קנייבסקי, רכזת סיוע בסניף תל-אביב, סיפרה כי מאז יום חמישי התקבלו בכל יום פי שלוש פניות מכרגיל. רוב הפונים התלוננו על חוסר אמון במערכת החוק והביעו חשש מהאופן בה יתייחסו לתלונה שלהם. קנייבסקי הוסיפה כי חלה גם עלייה של 15 אחוזים בפניות של בני-נוער.

 

אחת הפונות למוקד הסיוע היתה נערה בת 16, שטענה כי הוטרדה מינית על-ידי קרובי משפחתה במשך תקופה ממושכת, בזמן שהיתה ילדה. היא התקשרה למוקד בדיוק בזמן בו נערכה ההפגנה בכיכר רבין בתל-אביב, נגד עסקת הטיעון עם הנשיא לשעבר, משה קצב. למתנדבים במוקד היא סיפרה שההפגנה העלתה זיכרונות מהעבר, ולכן היא החליטה לחתוך את הוורידים בידיה. בכדי להקל במעט את הרגשות הקשים שחשה, היא התקשרה למוקד כדי לקבל סיוע. "סיפורה של א' הירהר בנערה מחשבות על-כך שלא יאמינו גם לה. והתופעה הזאת עוד יותר חריפה בגיל ההתבגרות", מספרת קנייבסקי.

 

במרכז הסיוע בתל-אביב אומרים כי לעיתים בני-הנוער לא מודעים למה שעובר עליהם. לדברי קנייבסקי, תופעות כמו כעס עצמי או רצון לפגוע נובעות כתוצאה מטראומה שלפעמים בני-הנוער לא מודעים לה. "זה לגיטימי להרגיש ככה, אבל חייבים לדעת מאיפה זה מגיע, לכן מאוד חשוב להתקשר ולספר. צריך להבין שאתם לא לבד וזה קורה להרבה מאוד נשים וגברים. המקרה העלה בהם המון חרדה בשל העובדה שלא מאמינים לא'. לנערות בכלל יש קושי לספר אפילו לחברות ועוד יותר למבוגרים, והמקום הזה של א' שצריכה שוב ושוב להוכיח שאינה משקרת מחזיר אותן למקום של הסתגרות".

 

רק אחד מתוך עשרה מתלוננים

במהלך שנת הלימודים אגף החינוך של האיגוד מעביר סדנאות לבני 13-18 בבתי ספר בכל הארץ על-מנת להעלות מודעות ולהסביר מהי בעצם הטרדה מינית. בעקבות הסדנאות יותר ויותר נערים ונערות מעיזים להתלונן בפני יועצת בית הספר או לפנות לקו סיוע של האיגוד.

 

גלית דשא, רכזת החינוך של האיגוד, אמרה כי רק אחד מתוך עשרה ילדים ובני נוער מספר על מה שעבר בגלל תחושת אשמה והשפלה.

 

היא סיפרה כי מתקבלות גם תלונות על מורים שהטרידו תלמידים. "בית הספר זה לא מרחב בטוח, אנחנו פשוט לא רואים את ההטרדות המיניות".

 

עוד אמרה דשא כי לעיתים הנערים לא יודעים לזהות מהי הטרדה מינית והם רק סובלים מהסימפטומים כמו תסכול, שנאה עצמית או ניסיון לפגוע בעצמם ולכן מאוד חשוב מאוד להסביר להם מהי הטרדה מינית.

 

אז מה זו הטרדה מינית?

1. סחיטה מינית. לדוגמה, כשילד אומר לילדה שבמידה ולא תקיים עימו יחסי מין, הוא יספר לכל השכבה שהיא זונה.

 

2. מעשה מגונה בפומבי. לדוגמה, נער שמדמה אקט מיני או אוננות.

 

3. נגיעה בגוף של אדם אחר ללא אישורו, גם אם זה במסווה של מסאז' או "לעשות נעים". כמו כן אם נער יושב ומדגדג נערה בניגוד לרצונה, היא חייבת לדעת שזו גם הטרדה.

 

4. עלבונות מגדריות, הערות מילוליות כמו לקרוא למישהי "כוסית" או "זונה", או מתן הערות על מבנה הגוף.

 

5. גם אם צוחקים על נטייתו המינית של בן-נוער, גם זו הטרדה מינית.

 

עוד אמרה דשא כי על פי החוק על המורה להפסיק זאת מיד, ובמידה ואינו עושה זאת, גם הוא עובר על החוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איגוד מרכזי הסיוע. עלייה חדה במספר הפונים
א'. "הביעו חוסר אמון"
צילום: ניב קלדרון
טלי קנייבסקי. יותר פונים
מומלצים