שתף קטע נבחר

 

WeFi - אינטרנט אלחוטי על סטרואידים

סטארט-אפ ישראלי שאחד ממייסדיו הוא יוסי ורדי מציע מפה עדכנית של רשתות אלחוטיות ציבוריות המתעדכנת בזמן אמת על ידי קהילה של גולשים. התוכנה הנלווית לשירות מאפשרת למשתמשים ניהול חכם של נקודות חמות ומעבר ביניהם באופן אוטומטי, על פי חוות דעת של הקהילה

ברחבי ישראל פועלות היום אלפי רשתות אינטרנט אלחוטיות ציבוריות, המכונות "נקודות חמות" (hotspots), ומאפשרות למשתמשי מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים ומחשבי כף יד להתחבר לאינטרנט מבתי קפה, בתי מלון, מרכזי קניות, נמלי תעופה ועוד.

 

כל המחשבים הניידים הנמכרים החדשים כוללים כרטיס אלחוטי מובנה והם תורמים לעליה חדה במספר הגולשים הניידים ומסייעים לרישות אינטנסיבי של הארץ בנקודות חמות. אך כל מי שצבר ניסיון בעבודה עם נקודות חמות יודע שהן אינן מושלמות.

 

החיבור לנקודות חמות עלול לתסכל. ממשק הרשתות האלחוטיות המובנה ב-Windows XP מציג רשימה של נקודות חמות בסביבת המשתמש. לעתים מערכת ההפעלה מזהה אוטומטית את הרשת בעלת האות החזק ביותר ומנסה להתחבר אליה. אם יתמזל מזלכם החיבור תוכלו להתחבר מיד ולהתחיל לגלוש, אך לפעמים ניסיון ההתחברות נמשך לנצח, או שנוצר חיבור אך לא מתאפשרת גלישה בגלל בעיות בהגדרת הרשת.

 

גם אם התחברתם אתם עלולים לגלות כי השמחה שלכם היא לטווח קצר בלבד. לאחר כמה דקות המחשב עלול להתנתק מהרשת והתוכנה תנסה להתחבר אליה מחדש או תנסה רשת אחרת בסביבה. Windows מסמנת נקודות חמות מועדפות – כאלה שהתחברתן אליהן בהצלחה – אך כאשר תגיעו למקום חדש ותבקשו להתחבר – מלאכת גילוי הרשתות המפרכת תחזור על עצמה. לרוע המזל, ממשק הרשתות החדש המשולב ב-Windows Vista רק מסבך את העניינים במקום לשפר.

 

המטרה: לפשט את ניהול הנקודות החמות

WeFi, סטארט אפ ישראלי חדש, מנסה להפוך את ניהול הנקודות החמות והחיבור אליהן לחכמה ופשוטה יותר, ומשלב את הגולשים בכך, כפי שניתן לצפות מחברת Web 2.0. באמצעות תוכנה, הניתנת להורדה חינם, המשתמשים יכולים להתחבר לנקודות חמות בסביבתן על בסיס חוות הדעת והדירוג שהעניקו גולשים אחרים שביקרו בהן. כך אפשר להימנע מרשתות ציבוריות גרועות ולהבטיח קישוריות רציפה, ככל שפריסת הנקודות החמות מאפשרת.

 

משתמשי השירות יכולים לסייע במיפוי הנקודות החמות באמצעות דיווח על נקודה חמה חדשה על פי מיקומה במפה ובקרוב מאוד גם לדרג נקודות חמות ולהוסיף הערות בדפים אישיים המוקדשים לכל נקודה.

 

מי שלא רוצה לתרום לקהילה עדיין יכול להתעדכן חינם במפה עדכנית של נקודות חמות על פי מקום הימצאו המשולבת בממשק אג'קסי פשוט באתר WeFi.com – מש-אפ המחבר בין המפות של גוגל למאגר הנקודות החמות שעודכן על ידי הקהילה.

 

רשת חברתית מבוססת מיקום

משתמשי התוכנה יכולים להוסיף חברים לרשימת אנשי הקשר שלהם, באופן שמזכיר תוכנת מסרים מידיים. בשלב זה הם יכולים לדעת אם החברים מחוברים ואם כן, היכן הם נמצאים. בעתיד הקרוב תוכלו גם לצ'וטט איתם או עם כל משתמש אחר שנמצא בסביבה שלכם על פי המפה. כך תורמת WeFi ליצירת רשתות חברתיות מבוססות מיקום.

 


אתר WeFi

 

משתמש שמגיע לנקודה חמה לא ממופה צריך לדווח על מיקומו על מנת להוסיף את הנקודה למאגר. כל משתמש בתוכנה שיבקר בנקודה חמה מזוהה יוצג על המפה וכל הגולשים האחרים יוכלו לראות את מיקומו. מי שדואג לפרטיות שלו יכול לבקש להישאר אנונימי עם החיבור לשירות.

 

WeFi אינה מוגבלת רק לרשתות חברתיות – בעלי רשתות אלחוטיות המעוניינים לחלוק את הרשת שלהם עם מספר מצומצם של מכרים ולא עם כל העולם יוכלו לעשות זאת באמצעות שיתוף מפתח ההצפנה בגירסאות הבאות של התוכנה.

 

אך התרומה המהותית של WeFi היא במיפוי עדכני ומקיף של הנקודות החמות ברחבי העולם בעזרת הקהילה. לשם השוואה, חברי הקהילה מיפו 14,000 נקודות חמות בישראל תוך כמה שבועות, בהשוואה לכמה מאות נקודות בלבד המתועדות בשירותים אחרים.

 


תוכנת WeFi. ממשק דמוי מסרים מידיים

 

גם יוסי ורדי בתמונה

WeFi פועלת ממאונטן ויוו, קליפורניה, ומרכז הפיתוח שלה ממוקם בתל אביב. מקימי החברה הם ארנון כוכבי, המנכ"ל, שעסק בעבר בפיתוח עסקי ב-DSPC, שנרכשה על ידי אינטל ב-1999; מנהל הטכנולוגיה הוא שמעון שרצר, שייסד חברת אנטנות חכמות בשם Adaptive Telecom, שנמכרה ל-Metawave עבור 150 מיליון דולרים, והקים את Kiwi Networks, חברת WiFi שהתמזגה עם Colubris Networks ב-2005. מייסד נוסף הוא יוסי ורדי ,ממייסדי ICQ, ותמיר שרצר, מנהל הפיתוח והמחקר בחברה.

 

במרץ, 2006, החברה השלימה גיוס הון בסך 7.35 מיליון דולר, באמצעות Lightspeed Venture Partners, קרן פיטנגו וג'ימיני.

 

"המטרה שלנו היא להקל על השימוש ב-WiFi, על מנת שיהיה פשוט לשימוש כמו טלפון סלולרי", אומר אמיר צ'צ'יק, מנהל המוצר בחברה, "עלות נמוכה ונוחות שימוש הם שני הגורמים שיכולים לסייע לצמיחת ה-WiFi".

 

מודל עסקי חמקמק

אנשי WeFi טוענים כי משתמשים אינם מרוצים מהרשתות הקיימות בבתי מלון, בתי קפה ומסעדות. כמו כן, הם מעדיפים להשתמש בנקודות חמות חינם במקום לשלם עבור גישה לאינטרנט בכל נקוה. לכן, ערים רבות בעולם מפתחות רשתות WiFi מוניציפליות (קיים באופן חלקי בירושלים), ולכן חברות כמו גוגל עורכות ניסוי במאונטיין ויוו בנקודות חמות חינמיות המבוססות על פרסום מקומי.

 

התקווה היא כי ככל שיותר אנשים ישתמשו ב-WeFi, מאגר הנקודות החמות שלה יהיה עשיר יותר, יאפשר למשתמשים לנוע מנקודה חמה אחת לאחרת באופן רציף, ויחזק את הרשת האלחוטית החופשית. היום, עם התרחבות השימוש בטלפונים חכמים, יכול שירות כזה לסייע גם לבעלי סלולריים שרוצים לשוחח חינם באמצעות שירותים כמו Skype במקום ברשת הסלולרית.

 

המודל העסקי החמקמק מבוסס על פרסום מקומי, אשר לו פוטנציאל מאוד מבטיח עם מעט מאוד מימוש, במיוחד בישראל. אם הפרסום המקומי ימריא, השירות יוכל להציג למשתמשים פרסומות של עסקים הסמוכים למקום הימצאם. כיוון מסחרי נוסף הוא שיתוף פעולה עם רשתות חברתיות בנוסח MySpace או Facebook, שיוכלו להציע למשתמשים יישומון (widget) שיאפשר לכל חבר לדווח לכל מכריו היכן הוא נמצא ולראות איפה הם על גבי מפה.

 

בשלב זה תוכנת WeFi זמינה להורדה עבור סביבת Windows XP בלבד. גירסאות ל-Windows Vista ו-Mac OS X נמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים וייצאו בקרוב. בעתיד היותר רחוק צפויות גירסאות גם למכשירים סלולריים תומכי WiFi. לסקירה מלאה של השירות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקהילה ממפה את הנקודות החמות
באדיבות: wefi.com
יוסי ורדי. אחד המייסדים
מומלצים