שתף קטע נבחר

בראון בארה"ב: דגש על דרפור, ולא על עיראק

למרות שהוא חושש שהתקשורת הבריטית תתייג גם אותו כ"פודל של אמריקה" מעוניין ראש ממשלת בריטניה החדש שהביקור הראשון בוושינגטון יהיה ביקור של פיוס ולא של פילוג. מסיבה זו, הוא אינו צפוי להתמקד במלחמה בעיראק וברצונה של בריטניה להסיג את כוחותיה משם - אלא בנושאים אחרים כגון המשבר בדרפור והתחממות כדור הארץ

ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון, שהגיע אמש (ב') לביקור בארצות הברית לראשונה מאז שנכנס לתפקיד, צפוי להימנע מסוגיות בעייתיות כגון המלחמה בעיראק - ולהתמקד במקום זאת במערכת היחסים "המיוחדת" השוררת בין שתי הבירות.

 

במהלך הביקור בן היומיים של בראון במעון הנופש הנשיאותי בקמפ דיוויד בהרי מרילנד, שהחל אמש (ב'), ינסה בראון לגייס את תמיכת ארה"ב לגבש חבילת צעדי ענישה שיוכלו לקדם פתרון לעימות בחבל דרפור שבסודן. כן יעמדו על סדר היום הדאגה העולמית מפני תוכנית הגרעין האיראנית, התחממות כדור הארץ, המאמצים לחדש את שיחות הסחר בדוחה - וכמובן, למרות הכל, גם המלחמה בעיראק.

 

אתמול שוב צצו ספקולציות כאילו בראון עשוי לנצל את הביקור בוושינגטון כדי לשים קץ לנוכחות הצבאית הבריטית בעיראק. העיתון הבריטי "סנדיי טיימס" דיווח כי יועצו הבכיר של בראון לענייני מדיניות חוץ סיימון מקדונלד העלה באוזני מומחים אמריקנים את האפשרות לנסיגה בריטית מוקדמת מעיראק. ואולם, דוברו של בראון הכחיש את הדיווחים ואמר כי ראש הממשלה הבריטי לא צפוי לחשוף בביקור תוכנית לנסיגה בריטית, וכי לא חל כל שינוי בעמדתה של הממשלה בנושא.

 

עוזריו של בראון אמרו כי הוא מעדיף להתמקד בסוגיית המשבר בדרפור ובפתרון המבוי הסתום שאליו נקלעו שיחות הסחר העולמיות. בראון, בשיתוף עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, גיבש רשימה של צעדים שמטרתם לשים קץ למשבר בחבל הסודני - בכלל זה קבלת החלטת או"ם שתקרא לפרישה מיידית של המשקיפים בחבל, השגת הפסקת אש מיידית ותחילתו של משא ומתן לשלום, ושיגור סיוע כלכלי לחבל מוכה המלחמה.


בראון ובוש סוקרים משמר כבוד עם נחיתתו של ר"מ בריטניה (צילום: AP) 

 

לא עוד ג'ורג' וטוני

פרשנים אינם סבורים שבראון המרוחק והמאופק יוכל לשחזר את אותו קשר חם וידידותי ששרר בין קודמו, טוני בלייר, לבין נשיא ארה"ב. בראון ינסה בכל מאודו שהתווית "הפודל של אמריקה" שהצמידה התקשורת הבריטית לבלייר לא תדבוק גם בו. כזכור, הקרבה בין בלייר לבוש, והתמיכה הבלתי מסוייגת שהעניק בלייר לארה"ב בעקבות מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001, שהובילה גם להצטרפותה של בריטניה למלחמה בעיראק, הכעיסה את הציבור בבריטניה, והביאה לפרישתו המוקדמת.

 

עם זאת, פקידי ממשל משתי המדינות ניסו לשדר כי היחסים בין לונדון לוושינגטון נותרו חמים כשהיו בעידן בלייר. עם הגיעו לקמפ דיוויד אמש, אמר בראון לבוש כי הוא שמח לבקר במעון הנופש בזכות ההיסטוריה העשירה שלו. עם הגיעו אמש

לקמפ דיוויד, סעדו השניים בצוותא והיום אחר הצהריים הם צפויים לקיים כמה פגישות, ואז גם מסיבת עיתונאים משותפת וסעודת צהריים של צ'יזבורגרים, צ'יפס ופודינג בננה.

 

דוברו של בראון מסר כי היום בצהריים ייפגש ראש הממשלה הבריטי עם מנהיגי הדמוקרטים והרפובליקנים בקונגרס, ומחר ייוועד עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון ויישא נאום בפני האסיפה הלאומית של האו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוש ובראון, אמש. יחסים חמים?
צילום: רויטרס
מומלצים