מחקר: לחץ בהריון עלול לפגוע בשנתו של התינוק
חוקרים מצאו כי תינוקות ופעוטות לאמהות שגילו סימני חרדה ולחץ בהריון, סבלו יותר מהפרעות שינה בהשוואה לתינוקות אחרים
בהריון? כדאי שתתחילי להירגע: מחקר רחב היקף שכלל אלפי נשים מצא כי ילדים לנשים שגילו סימני חרדה ולחץ בזמן ההריון סבלו משיעור גבוה של הפרעות שינה מאוחר יותר בחיים. על המחקר החדש מדווח כתב העת Early Human Development בגליונו האחרון.
אין זה המחקר הראשון שגילה קשר בין לחץ בהריון לבין תופעות חריגות אצל הילוד. מחקרים בשנים האחרונות הראו שלחץ נפשי של האישה בזמן ההריון מגביר את הסיכון להפרעות ריכוז, ליקויים בריאותיים והפרעות התנהגותיות או רגשיות. מחקר שפורסם אשתקד הראה גם שלחץ נפשי בזמן ההריון עלול לפגום בהתפתחות המוחית של הילוד.
הממצאים החדשים מבוססים על סקר שערכו החוקרים בקרב יותר מ-14 אלף נשים בריטיות, אשר נתבקשו להשיב על שאלון שעסק בתסמיני חרדה ודיכאון במהלך ולאחר ההריון. הנשים נשאלו גם על הרגלי השינה של ילדיהם בגילאי חצי שנה, 18 חודשים ו-30 חודשים.
הממצאים הראו כי אמהות שדיווחו על תסמינים רבים יותר של חרדה ודיכאון, דיווחו גם על שיעור גבוה יותר של הפרעות שינה אצל הילדים, ובהם יקיצות ליליות מרובות, קשיי הירדמות או סירוב לישון. החוקרים משערים כי בעת דיכאון וחרדה עולה רמת הורמוני הדחק ובהם הורמונים סטרואידיים שעשויים להשפיע על ההתפתחות המוחית באופן כזה שיגרום להפרעות שינה בהמשך החיים.
לדברי ראש צוות החוקרים, הפסיכיאטר פרופ' תומס אוקונור מאוניברסיטת רוצ'סטר בניו יורק, איכות השינה משפיעה על איכות החיים של הילד. לאור ממצאי המחקר העלה אוקונור את חשיבות הטיפול בחרדה ולחץ בזמן ההריון. "הקשר בין לחץ בהריון להפרעות שינה עדיין אינו ברור, אולם חשוב לטפל בו, שלא בטיפול תרופתי שעלול להזיק לעובר".
פורסם לראשונה 12/08/2007 21:33
מומלצים