שתף קטע נבחר

 

לוי יצחק: השכירות בת"א התייקרה ב-20%

עלייה דומה נרשמה גם במחירי השכירות בירושלים, שוק המסגל לעצמו יותר ויותר מאפיינים תל-אביביים. בבאר-שבע לעומת זאת, למרות הביקוש הרב מצד הסטודנטים, גם ההיצע גדול מאוד ולכן שוק השכירות מתנהל על מי מנוחות. חיפה, רשמה הקיץ עליות שצפויות להתמתן בהמשך ובסך הכל מספקת לשוכרים שוק ידידותי. במבט על נראה כי המגמה הארצית היא של עלייה במחירים כאשר הביקוש לדירות קטנות גם הוא הולך וגובר

"בשנה האחרונה עלו מחירי השכירות בתל-אביב ב-20%", אומר עורך מחירון הדירות וסוקר הנדל"ן לוי יצחק. "אם לפני שנה ושנתיים שוכרי הדירות היו בררנים, ולא הסכימו לקחת דירות שלא היו במצב טוב או למשל היו בלי מזגן, הרי שהיום יש ביקוש לכל והשוכרים מוכנים לשלם כמעט כל מחיר, סיטואציה שבעלי הדירות בהחלט מודעים לה ומנצלים אותה".

 

הסיבה נעוצה בהסבר כלכלי פשוט - הביקוש עולה בהרבה על ההיצע ובעלי הדירות מגלים יצירתיות רבה במטרה להשיא את רווחיהם.

 

"אנחנו רואים יותר ויותר דירות מפוצלות בתל-אביב", אומר לוי יצחק. "למשל ברחוב בוגרשוב, פוצלה דירת ל-3 יחידות בנות כ-30 מ"ר כל אחת המושכרות במחיר ממוצע של כ-2,700 שקל. על מנת להרוויח כל ס"מ אפשרי, את הקירות הרכיבו מלוחות גבס דקים במיוחד כך שהשכנים חולקים את חוויותיהם מרצון ושלא מרצון. בנוסף, הרבה דירות כבר בכלל לא יוצאות לפרסום והשמועה על פינוין עוברת מפה לאוזן. בעיית החנייה בתל-אביב גם היא נותנת אותותיה על מחירי הדירות וכאלה שמציעות לשוכריהן חניה צמודה עולות לפחות 900 שקל יותר".

 

לדברי לוי יצחק, מחירי השכירות בדרום העיר לא עולים באותו קצב, אם בכלל. "העליות המורגשות בהן נמוכות אפילו מאלה של רמת גן, גבעתיים יפו ושאר המעגלים הסמוכים לתל-אביב, הנהנים אף הם מהביקושים".

 

גם מנתוני השכירות של לוח winwin לסיכום חודש אוגוסט מצביעים על ירידה של 7%-3.5% במחירי הדירות בדרום תל-אביב. לפי הנתונים דירות 2 חדרים מושכרות במחיר ממוצע של 570 דולר ודירת 3 חדרים הושכרה באוגוסט במחיר ממוצע של 650 דולר.

 

במרכז תל-אביב לעומת זאת, נרשמה עלייה קלה במחירי הדירות וכך גם בשכונות הצפוניות של העיר עם עדיפות לדירות הקטנות יותר שמחיריהן עלו ב-4%-1.5%. כך, מחירה הממוצע של דירת 2 חדרים במרכז תל-אביב עומד על 780 דולר ובצפון העיר על 840 דולר, כאשר מחיריהן של הדירות הגדולות יותר יכול להגיע גם ללמעלה מ-1,000 דולר.

 

ירושלים מחקה את ת"א, חיפה מתאוששת

עליות דומות התרחשו בשנה החולפת גם במחירי השכירות בירושלים, אשר מסגלת לעצמה מאפייני שוק תל-אביביים. "מחירי הדירות (לרכישה) עלו מאוד בשנה האחרונה", אומר לוי יצחק, "מה שמקפיץ מאוד גם את מחירי השכירות באמצעותם מבקשים בעלי הנכסים להפיק תשואה גבוהה יותר.

 

"בדומה לערים אחרות, בתקופת הקיץ מתאפיינת ירושלים, בערב-רב של שוכרים סטודנטיאליים שהשכונות המועדפות עליהם הן רמות אשכול, קרית משה, פסגת זאב ובית הכרם והמחירים בשכונות אלה מאמירים בהתאם", אומר לוי יצחק. 

 

מנתוני לוח winwin עולה כי מחיר דירת 2 חדרים בירושלים עומד על 600 דולר ומחיר דירת 3 חדרים עומד על 800 דולר בממוצע. המחירים דומים אמנם לאלה של החודש הקודם, אולם בסיכום שנתי מדובר בעלייה דומה לזו של תל-אביב כ-20%.

 

עוד עולה מהנתונים כי בשעה ששוק השכירות בחיפה מראה סימני התאוששות ורושם את העליות הגבוהות ביותר החודש של כ-8.5% (במחירי הדירות הקטנות), הרי שבבאר-שבע המאופיינת גם היא בשוק שכירות בעל אופי סטודנטיאלי נרשמה החודש יציבות מחירים. מחיר ממוצע של דירת 2 חדרים בחיפה עומד על 380 דולר ומחיר ממוצע של דירת 3 חדרים מסתכם ב-455 דולר. בבאר שבע, המחיר הממוצע של הדירות הקטנות עומד על 300 דולר וזה של דירת 3 חדרים על ממוצע של 355 דולר.

 

"בחיפה אין היצע מאוד גדול של דירות, אבל גם אין מחסור היסטרי ולכן בחודשי הקיץ אנחנו רואים עליות שסביר שיתמתנו בהמשך", אומר לוי יצחק. "השוק החיפאי ידידותי יותר לשוכרים מהשוק התל-אביבי ומאפשר למצוא דירה טובה בתוך מספר ימים, כשהביקוש הוא בעיקר לשכונות הקרובות לאוניברסיטה ולטכניון. בבאר-שבע לעומת זאת, למרות הביקוש הער מצד הסטודנטים גם ההציע גדול מאוד ולכן שוק השכירות מתנהל על מי מנוחות והמחירים סבירים ושומרים על יציבות".

 

הביקוש לדירות הקטנות עולה

תופעה נוספת שמאפיינת את שוק השכירות בחודשים האחרונים, הוא הביקוש הער לדירות הקטנות בנות 2 חדרים שמחיריהן במקרים רבים לא שונים משמעותית מאלה של הדירות הגדולות יותר.

 

"הביקושים לדירות כאלה הם מצד צעירים וסטודנטים אבל גם מצד מבוגרים יותר, שאחרי שהילדים יצאו מהבית חוזרים להתגורר בדירות קטנות במרכז העיר, בעיקר בתל-אביב. שנים רבות לא נבנו דירות קטנות של ומכאן ביקושן הרב. במענה לביקושים גם נולדה תופעת הפיצול של הדירות למספר יחידות", אומר לוי יצחק.

 

ומה צפוי לשוק השכירות לאחר החגים? "כשהסטודנטים יעדרו מהשוק, בסביבות אוקטובר - נובמבר, נראה רגיעה קלה במחירי השכירות. יחד עם זאת לא נראה ירידות דרסטיות במחירים בתל-אביב וירושלים כיוון ששתיהן מושפעות פחות ממגזר זה או אחר והביקושים בהן מתפרסים על פני השנה כולה. בערים כמו חיפה, רמת גן, גבעתיים, חולון וגם במודיעין אנחנו צפויים לחוש בירידה מסויימת במחירים", מסכם יצחק.

 


מחירי שכירות

מחירי שכירות ממוצעים לחודש אוגוסט
העיר גודל דירה בחדרים מחיר שכירות ממוצע בדולרים
תל-אביב דרום 2 570
תל-אביב דרום 3 650
תל-אביב מרכז 2 780
תל-אביב מרכז 3 1,100
תל-אביב צפון 2 840
תל-אביב צפון 3 1,200
ירושלים 2 600
ירושלים 3 800
באר שבע 2 300
באר שבע 3 355
חיפה 2 380
חיפה 3 455
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
המחירים עולים
צילום: עומר הכהן
מומלצים