שתף קטע נבחר
 

אוסטרליה: חתולים בצלחת

חתולי בר מהווים מפגע רציני באוסטרליה שכן הם פוגעים קשות באוכלוסיית חיות הבר המקומית. מה עושים? מכינים מהם נזיד

האוסטרלים מצאו פתרון חדשני לבעיית חתולי הבר שמציפים את הערבות באוסטרליה - לאכול אותם, כך מדווח היום (א') ה-BBC. בתחרות שנערכה לאחרונה ב"אליס ספרינגס" הוצג תבשיל קדירה של חתול בר. לבשר יש טעם דומה לבשר ארנבת ולעוף (איך לא). חתולי הבר הם צאצאים של חתולי בית והם אחראים למותם של מיליוני חיות בר בכל שנה. אך פעילים סביבתיים מקומיים הביעו זעזוע מכך שחתולי הבר עשויים למצוא עצמם עולים על שולחן הארוחה האוסטרלי.

 

 

נזיד חתולים

חתולים טורפים מהווים את אחת הסכנות הגדולות ביותר לחיי הבר המקומיים באוסטרליה. החתולים טורפים כמעט כל דבר שזז, כולל חיות כיס קטנות, לטאות, ציפורים ועכבישים. האישה שעומדת מאחורי המתכון לנזיד חתולי בר אמרה שהאוסטרלים יכולים לעזור לסביבה בכך שהם יאכלו חיות שמזיקות לסביבה המקומית, כולל יונים וגמלים, אולם היה זה המתכון לנזיד החתולים שהרשים במיוחד את השופטים בתחרות "אוכל של ערבות" שנערכה באליס ספרינגס. יש לציין כי "קדירת מיצי" לא ערבה לחיכם של כולם. לדעתה של אחת השופטות בתחרות, הבשר היה קשה ולא אכיל והיא לא הצליחה ללעוס אותו ולבסוף נאלצה לירוק אותו.

 

ההכנה פשוטה למדי: הבשר נקצץ לקוביות קטנות ומטוגן עד השחמה. לאחר מכן מוסיפים לו למון גראס, מלח ופלפל ואז מצטרף לקדירה פרי מדברי מתוק בשם קואנדונג (quandong). לאחר מכן יש לבשל את הנזיד כחמש שעות לפני שמעטרים אותו בפירות מקומיים נוספים ומגישים.

 

חתולי בר נחשבים למזון משובח על ידי האבוריג'ינים שצולים אותן על מדורה, אולם אכילתם עשויה להיות מסוכנת, אומרים מדענים, שכן היא עלולה לחשוף את האוכל לרעלנים וחיידקים מסוכנים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
ממש, אבל ממש, לא מקובל עלי
צילום: מיכאל קרמר
מייאו, חתולה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים