עיראק: הכוחות הבריטים נסוגו מהעיר בצרה
חיילי צבא בריטניה נסוגו מהבסיס שהוקם בארמונו של סדאם חוסיין במרכז בצרה ובכך בא לסיומו פרק נוכחותם הקבועה בעיר השנייה בגודלה בעיראק. בחודש הבא צפוי גורדון בראון להכריז על העברת השליטה הביטחונית במחוז לידי העיראקים, מהלך שיסלול את הדרך לנסיגה מוחלטת מהמדינה
כוחות צבא בריטניה החלו הערב (יום א') לסגת מבסיסם האחרון בעיר בצרה שבדרום עיראק. בכך באה אל סיומה תקופת נוכחותם הקבועה בעיר השנייה בגודלה במדינה. הנסיגה מהווה צעד נוסף לקראת העברת המחוז כולו לשליטת העיראקים, מהלך שיסלול את הדרך לנסיגה סופית ומוחלטת של הכוחות הבריטים מהמדינה.
"אנו מסיגים את החיילים", אישר דובר משרד ההגנה הבריטי בהתייחסו לפינוי. הוא הוסיף כי המהלך תוכנן לפני זמן רב. כ-550 החיילים שהיו מוצבים בבסיס ארמון בצרה עזבו את הבסיס שבמרכז העיר והצטרפו ל-5,000 מעמיתיהם בבסיס חיל האוויר בפאתי העיר.
חברי פרלמנט בלונדון אמרו כי ההחלטה לרוקן את מתחם הארמון שבמקור נבנה עבור סדאם חוסיין, ואשר הפך בחודשים האחרונים יעד למטחי רקטות ופצצות מרגמה, תאפשר למפקדי הצבא להחזיר הביתה כ-550 חיילים כבר בסתיו. "זו החלטה הגיונית מאוד מצד הצבא", אמר חבר הפרלמנט, פטריק מרסר, ממפלגת השמרנים. "היא תאפשר להוציא מספר רב יותר של חיילים מעיראק בסתיו, בזמן שבריטניה תשגר כוחות נוספים לאפגניסטן".
גורם בממשלת בריטניה אמר כי ראש הממשלה גורדון בראון מודע למבצע הפינוי. "כוונתנו מאז ומתמיד הייתה לצמצם את מספר הכוחות בבצרה לכשיוכלו כוחות הצבא והמשטרה העיראקים לטפל במשימות הביטחון", אמר דובר בלשכת ראש ממשלת בריטניה.
בראון צפוי להתוות את מדיניות הכוחות בעיראק בנאום שיישא בפרלמנט בחודש הבא, שבו על-פי הערכות יודיע על העברת השליטה במחוז בצרה לידי עיראק. החלטת קודמו בתפקיד, טוני בלייר, לצמצם את מספר הכוחות בעיראק מ-7,000 ל-5,500, היא שאיפשרה את הסגת מאות החיילים מהבסיס בבצרה עם העברת האחריות הביטחונית לעיר לעיראקים.
הבוקר דיווח העיתון הבריטי "סנדיי טיימס" כי בריטניה נערכת להעביר את השליטה בעיר בצרה בדרום עיראק לידי כוחות הביטחון העיראקים בחודש הבא. העיתון דיווח כי הצעד גורם דאגה בארה"ב מכך שהצבא הבריטי מתכונן לנסיגה חפוזה מעיראק. בכירים בממשלת בריטניה העריכו כי הצבא העיראקי יקבל את השליטה במחוזר בצרה בסתיו הקרוב, וייתכן שכבר באוקטובר.
גורמי ביטחון בוושינגטון מסרו ל"סנדיי טיימס" כי המפקדים האמריקנים בבגדד כבר השלימו עם העובדה שהחיילים הבריטים עומדים לעזוב את עיראק. עם זאת, פרשנים צבאיים אמריקנים ביקרו את המהלך, וטענו כי הוא מסמן את הפילוג ההולך וגובר בין ארצות הברית ובריטניה בכל הקשור לעיראק.