שטים למטבח: סירות חצילים בקשקבל כבשים
ארוחה קלילה לערב סתווי: השף ארז קומורובסקי מגיש מתכון נהדר לסירות של חצילים שנאפו בתנור יחד עם זיתים, עגבניות, קשקבל כבשים ועוד דברים טובים
קליל ומרשים. סירות חצילים אפויות (צילום: דן לב)
סירות חצילים אפויות במילוי קשקבל כבשים
מתכון של השף ארז קומורובסקי, באדיבות "אגודת הנוקדים"
המרכיבים:
3 חצילי בלאדי, קלים ומבריקים
150-200 גרם גבינת קשקבל כבשים מגוררת דק
3 כפות בזיליקום קצוץ דק
1 פלפל חריף קצוץ דק
2-3 עגבניות בשלות
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1/3 מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חוצים את החצילים לאורכם, מטפטפים שמן זית בנדיבות ובוזקים מלח ים גס.
- מסדרים את החצילים על תבנית אפייה ואופים בתנור חם מאוד (250 מעלות), כ-10 דקות או עד שהחצילים מתרככים קמעה.
- מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חורצים את בשר החציל מבלי לקרוע את הקליפה.
- מועכים ביד את העגבניות ומטפטפים את לשדן על החצילים.
- מפזרים מעל את הפלפל החריף הקצוץ וזיתי הקלמטה המגולענים.
- מפזרים את גבינת קשקבל הכבשים המגורדת מלמעלה וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות בתנור החם. מגישים מיד.
מֶה-עולה
צילום: דפנה טלמון
מומלצים