בהלה בעזה: השקלים בכספומטים הולכים ואוזלים
רצועת עזה נערכת למצור כלכלי, בעקבות החלטת בנק הפועלים ובנק דיסקונט לנתק את קשריהם עם הבנקים ברצועה: התושבים אוגרים שקלים והבנקים מגבילים את האפשרויות למשוך כסף מהכספומטים. בממשלת החמאס טוענים שהכסף המזומן יספיק לשנה, אך בבנקים אומרים: "המערכת הבנקאית בעזה על סף מוות"
ברחובות הראשיים של העיר עזה נסגרו שלושה מתוך שמונה כספומטים: הכסף המזומן ברצועה אוזל. זאת, בעקבות הודעת בנק הפועלים ובנק דיסקונט כי הם עומדים לנתק את קשריהם העסקיים עם הבנקים ברצועת עזה, בעקבות ההכרזה על רצועת עזה כעל "שטח עוין".
תושבים ברצועת עזה מדווחים על פאניקה ברצועה בגלל ההודעה על "ההתנתקות הכלכלית". פקידים בבנקים בעזה מדווחים שהתושבים אוגרים שקלים. במהלך חודש הרמדאן מוציאים התושבים בעזה יותר מזומנים מאשר כרגיל, ומלאי המזומנים ברצועה נמוך בסוף הרמדאן בלאו הכי.
עם זאת, ב-12 הבנקים ברצועה אומרים כי מלאי המזומנים מספיק כדי שהמערכת תמשיך לתפקד לזמן מה. בכירי חמאס טוענים שהכסף ברצועה יספיק לשנה. מענון אבו שהלה, חבר דירקטוריון בנק פלסטין בעזה, אינו מסכים איתם. אבו שהלה לא ציין לכמה זמן, לדעתו, יספיק הכסף המזומן, אך לדבריו: "המערכת הבנקאית בעזה על סף מוות. כל העסקים שלנו עם העולם נעשים דרך הבנקים הישראליים".
כדי להיערך למשבר, מגבילים מרבית הבנקים את סכומי משיכות המזומנים של לקוחותיהם ואת סכומי המשיכות החד-פעמיות המותרות להם ומקצרים את שעות הפתיחה של הבנקים.