שתף קטע נבחר

 

סטודנטים: לאיש לא איכפת מאיתנו

במקביל לשביתת המורים בבתי הספר העל-יסודיים, שובתים גם המרצים באוניברסיטאות. אבל מי שנפגע מאי קיום הלימודים הם הסטודנטים שטוענים: "למרצים, לממשלה ולציבור לא איכפת מאיתנו". בהתאחדות הסטודנטים אומרים כי ייתכן שהם ייפנו לבית המשפט בנושא החזר שכר הלימוד

שביתת המרצים נכנסת היום (א') לשבוע החמישי - ובינתיים הפתרון לא נראה באופק. גם נסיונות הגישור, אם הם קיימים, קצת נשכחים נוכח שביתת המורים בבתי הספר העל-יסודיים.

 

מי שנפגע מהשביתה המתארכת באוניברסיטאות הם הסטודנטים - שמפסידים חומר לימוד חשוב. טליק, סטודנט להיסטוריה באוניברסיטת תל-אביב, אומר ל-ynet: "השביתה הזו שיבשה לי את התוכניות של התואר. מאז השביתה יש לי רק שיעור אחד בשבוע, כי רוב המרצים שלי משתייכים לסגל הבכיר. אני לא בטוח שאוכל להשלים את כל החומר. אני צריך לתמרן בין עבודה, לימודים וגם מילואים וזה לא פשוט בכלל".

 

נושא נוסף שמטריד את הסטודנטים הוא שהם שילמו את שכר הלימוד, אבל בפועל הם לא לומדים. טליק: "שילמתי את כל שכר הלימוד ואני לא מקבל תמורה. לסגל הבכיר לא ממש איכפת מאיתנו. עם כל הצער שיש לי על המשכורות שלהם, אנחנו בסופו של דבר הנפגעים העיקרים מהשביתה הזו. אני לא חושב שלמישהו איכפת מאיתנו - לא למרצים, לא לממשלה ולא לציבור".

 

אנה, סטודנטית לספרות באוניברסיטה העברית, מתוסכלת מהשביתה המתמשכת. "השביתה הזו נותנת לנו הרגשה שאנחנו לא כאן ולא כאן. יש לי ארבעה שיעורים בשבוע במקום עשרה. מתקיימים תרגולים, אבל לא שיעורים. לפעמים יוצא שיש מרווח של ארבע ואפילו שש שעות בין שיעור לשיעור. אי אפשר להיכנס לעניינים ככה בשיעורים המעטים שאכן מתקיימים. בנוסף חסרה המוטיבציה שמגיעה עם הלחץ של תחילת שנה.

 

גם לאנה יש טענות לגבי שכר הלימוד. "מה עם הכסף? אנחנו משלמים כל כך הרבה לאוניברסיטה ולא מקבלים תמורה לכספנו. האם מישהו חושב על להחזיר לנו את הכסף? אנחנו לא יודעים מה קורה, האם יש מגעים עם המרצים. לא נראה בכלל שמתקיים משא ומתן".

 

סיון, סטודנטית למשפטים באוניברסיטת תל-אביב, התאוששה משביתת הסטודנטים בשנה שעברה - ועכשיו היא נאלצת להתמודד עם שביתה חדשה. "רק בספטמבר סיימתי את המבחנים בגלל השביתה הקודמת והשנה התחילה בסוף אוקטובר, כי היא נדחתה בגלל השביתה הקודמת. עד לא מזמן הייתי בלחץ מהמבחנים ועכשיו כבר ברור לי שתהיה בעיה עם הסמסטר הזה".

 

בגלל השביתה, חוששת סיון כי היא תיאלץ ללמוד עוד שנה לתואר הראשון. "לא נראה שמתקדם משהו במשא ומתן וכל השנה הזו עלולה להתבטל. כרגע אין לי בעיה שישלימו את הסמסטר הזה יותר במרוכז, כל עוד אפשר להציל את הסמסטר, צריך לנסות להציל אותו בכל דרך. יגיע שלב, שגם זה יהיה מאוחר מדי. עוד חודש עוד יהיה אפשר להשלים, אבל אם יעברו חודשיים, אז אפשר להגיד שלום לסמסטר. במקום ללמוד, אני עובדת, למעט היום האחד בו אני לומדת".

 

ומה עושים באגודת הסטודנטים? יו"ר התאחדות הסטודנטים, איתי שונשיין, סיפר על פעילות ההתאחדות: "פתחנו בכמה פעולות, בנסיון להעלות את השביתה ואת המצב לסדר היום. התקיימה השבוע הפגנה מול משרד החינוך, בה נזרקו כ-250 עגבניות, ואנו נמשיך השבוע בפעולות יזומות בסדר גודל ארצי".

 

ומה לגבי שכר הלימוד? על כך עונה שונשיין: "פנינו לוועד ראשי האוניברסיטאות בעניין החזר שכר הלימוד במידה והסמסטר יתבטל. אנו ניתן לור"ה זמן, אנחנו נותנים צ'אנס לנסות ולפתור את המשבר. אם נתקל בקשיים נפנה לקראת סוף השבוע הקרוב לבית המשפט בעניין שכר הלימוד".

 


פורסם לראשונה 17/11/2007 23:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לומדים כמעט חודש. סטודנטים
צילום: הרצל יוסף
שונשיין. פנינו בעניין שכר הלימוד
מומלצים