הסרטן ניצח את מעוכב הכניסה מעזה
במשך ארבעה חודשים סירב השב"כ להכניס את נאא'ל אל-כרדי, צעיר פלסטיני תושב עזה, לטיפול בישראל. ביום שני פורסם ב-ynet סיפורו ואמש הלך לעולמו. "מדיניות השב"כ משמעותה מוות", אמר ל-ynet רן ירון מארגון "רופאים לזכויות אדם"
"התרענו כי שבוע, עבור אותם חולים, זה הרבה יותר מדי זמן", אומרים בארגון רופאים לזכויות אדם, ומתריעים כי בקרוב ימותו חולים נוספים, בהיעדר טיפול מתאים.
ביום שני שעבר פרסם ynet את סיפורו של נאא'ל אל-כרדי, תושב עזה, הסובל מהתפשטות גידול סרטני באשכו הימני. אל-כרדי עבר טיפולי כימותרפיה בבית החולים שיפא בעזה, ובסוף חודש יולי המליצו רופאיו להפנותו לבית החולים איכילוב בישראל, לצורך בדיקה שתקבע האם הוא זקוק להמשך טיפול. למרות ניסיונות חוזרים ונשנים, כניסתו לישראל בלווית אמו נמנעה. זאת, למרות חוות דעת רפואית של מנהל היחידה לרדיותרפיה במכון האונקולוגי בבית החולים בילינסון, פרופ' אייל פניג.
לאחר שלא עלה בידיו של אל-כרדי לצאת את עזה, החמיר מצבו. לפני מספר ימים דיווחו רופאיו בבית החולים שיפא בעזה, כי זוהו גרורות סרטניות בכבד וכי התפתחה בגופו צהבת חסימתית. על פי חוות דעתה של ד"ר גילי ארז, מבית החולים הדסה עין כרם, שהסתמכה על מסמכים רפואיים מבית החולים שיפא, מצבו של אל -כרדי הלך והחמיר, וציינה כי היעדר טיפול יניב כאבים בלתי נשלטים והידרדרות, עד כדי סכנת חיים. לכך נוספה חוות דעת נוספת מפי ד"ר רות סטנליקוביץ' מבית החולים הדסה הר הצופים, לפי טיפול רפואי דחוף הוא הסיכוי היחידי להצלתו של אל-כרדי.
אף על פי כן, החליט השב"כ למנוע את כניסתו של אל-כרדי לישראל, בטענה לסיכון ביטחוני. יש לציין כי גם מעבר לטיפול רפואי במצרים נמנע מהחולים, בשל הסירוב לפתוח עבורם את מעבר כרם שלום. בארגון "רופאים לזכויות אדם" מחו על ההחלטה; "כיצד ייתכן שאדם גוסס יכול להוות סיכון ביטחוני לישראל?", תהו אנשי הארגון, התריעו כי החולים עלולים למות, ועתרו לבג"ץ להורות למדינה לאפשר מעבר של חולים בסכנת חיים לטיפול בישראל, בגדה המערבית, בירדן ובמצרים.
בימים האחרונים חלה החמרה נוספת במצבו של אל-כרדי ואתמול הוא הלך לעולמו כאמור ממחלתו. "מותו של נאאל אל- כרדי מהווה דוגמא להשלכות הנוראיות של המדיניות הפוגענית שמנהיג השב"כ, במונעו טיפולים רפואים מצילי חיים מחולים פלסטינים, תושבי רצועת עזה", אמר הבוקר ל-ynet רן ירון, מנהל פרויקט שטחים כבושים בארגון "רופאים לזכויות אדם" שהיה בקשר עם משפחתו של אל-כרדי. "זו מדיניות שמשמעותה מוות, פשוטו כמשמעו".
בארגון מציינים כי ישנם חולים נוספים שעלולים למות בימים הקרובים, אם לא יקבלו טיפול מהיר בישראל. כדוגמא מציינים בארגון כי החולה נוספת הנמצאת במצב הקשה ביותר היא מרפת אל ואוי, בת 31, אם לשישה ילדים תושבת עזה, החולה בצהבת חסמתית ונמצאת בסכנת חיים של ממש.
אל ואוי סובלת כבר למעלה מחודש מחום גבוה של 39 מעלות, מתאשפזת בתדירות גבוהה בבית החולים שיפא ומקבלת תרופות לשיכוך כאבים. אל ואוי נשואה לפעיל חמאס, ועל כן כניסתה לישראל נמנעת.