רוסיה: לא נגדיל נוכחותנו הצבאית באירופה
לדברי בכיר במשרד החוץ הרוסי, רוסיה לא תציב חיילים נוספים לאורך גבולותיה, "אם נאט"ו לא תציב את כוחותיה שם". הדברים מבטאים הלך רוח מעט שונה מזה שביטא הנשיא פוטין בחודש שעבר, כשאמר שארצו לא תישאר אדישה להצבת חיילי נאט"ו באזור וכי "הכוחות הגרעיניים האסטרטגיים שלנו מוכנים להגיב נגד כל תוקף"
הודעתו של סגן השר הרוסי באה בעקבות פרישתה של רוסיה מאמנת הנשק הקונבנציונלי באירופה, שמטרתה להגביל את כמות אמצעי הלחימה ומספר החיילים ברחבי היבשת והחשש באירופה שרוסיה תפעל כעת באופן שהאמנה לא איפשרה לה.
נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הודיע על כוונתו להשעות את חברותה של ארצו באמנה כבר ביולי, על רקע הזעם הרוסי על התוכנית האמריקנית להציב במזרח אירופה מערכת ההגנה מפני טילים - המעוררת ברוסיה התנגדות רבה - ובשל ההשפעה המערבית ההולכת וגוברת על מדינות ברית המועצות לשעבר.
סוכנויות הידיעות הרוסיות איטר-טאס ואינטרפקס ציטטו מדבריו של גרושקו, לפיהם "לרוסיה אין תוכניות להגדיל את נוכחותה הצבאית באירופה, כמובן, אם אין ניסיון כזה מצד מדינות נאט"ו".
לפני כשבועיים, איים הנשיא פוטין כי "רוסיה לא תישאר אדישה להצבת כוחות נאט"ו סמוך לגבולותיה". לטענתו, מדינות החברות בנאט"ו מציבות כוחות גדולים באזור, בניגוד להסכמים קודמים שהושגו.
על פי הדיווח בסוכנויות הידיעות הרוסיות ריא-נובוסטי ואיטר-טאס,
פוטין אף טען כי ארצו תגביר את מוכנותם של הכוחות הגרעיניים האסטרטגיים כדי להבטיח "תגובה מהירה והולמת נגד כל תוקף".
אמנת הנשק הקונבנציונלי שממנה פרשה רוסיה נחתמה ב-1990 בין 30 המדינות הנכללות בברית נאט"ו ובברית ורשה, ונכנסה לתוקף בנובמבר 1992.
האמנה מגבילה את מספר הטנקים, הארטילריה הכבדה ומטוסי הקרב שפרוסים ומאוחסנים בין האוקיאנוס האטלנטי והרי אורל ברוסיה, ומטרתה למנוע התקפות פתע צבאיות.