"אלפי יהודים נותרו תקועים באתיופיה"
פעילי ארגונים להעלאת יהודי הפלאשמורה טענו בדיון בכנסת כי אלפי זכאי עלייה לא נבדקו על-ידי פקידי משרד הפנים שנשלחו לאתיופיה, ויישארו שם. ועדת הפנים המליצה שהטענות יבוררו על-ידי בודק חיצוני
האם משרד הפנים השאיר באתיופיה אלפים מבני הפלאשמורה הזכאים לעלות לישראל? כך לפחות טענו היום (ד') פעילי ארגונים להעלאת הפלאשמורה בדיון שנערך בוועדת הפנים של הכנסת. בסיכום הדיונים המליצה הוועדה לשר הפנים, מאיר שטרית, למנות בודק חיצוני שיבדוק האם נשארו באתיופיה זכאי עלייה שטרם נבדקו.
בשנים האחרונות ניהלה ישראל מבצע להעלאת בני הפלאשמורה - אתיופים ממוצא יהודי, המבקשים לעלות לישראל ולחזור ליהדותם. לצורך כך נשלחו לאתיופיה פקידים של משרד הפנים עם רשימות של זכאי עלייה, ואלה איתרו ובדקו את המועמדים לפני עלייתם. בשבוע שעבר חזרו הפקידים לישראל, לאחר שמשרד הפנים הצהיר שכל הזכאים לעלייה נבדקו.
אולם, פעילי העלייה - ובהם הרב מנחם ולדמן, שהכין את רשימת הזכאים - טוענים כי הפקידות השאירה מאחור אלפים מבני הפלאשמורה שלא עלו - לאחר שכפרים שלמים, ובהם אלפים מבני העדה, נמחקו לטענתם מהרשימה. לטענת ולדמן, פקידי משרד הפנים בדקו 17 אלף מועמדים לעלייה, בעוד שברשימה המקורית היו לדבריו יותר מ-20 אלף זכאי עלייה.
יו"ר הוועדה, אופיר פינס, אמר היום בדיון: "התנהלות הממשלה בעניין הייתה בעייתית במשך שנים. אם מישהו העלים רשימות של זכאים צריך לחקור את זה במשטרה, כיוון שמדובר בהאשמות חמורות. בכל מקרה, יש לבדוק את הנושא על ידי גורם בלתי-תלוי".
מינהל האוכלוסין: "כולם נבדקו"
ראש מינהל האוכלוסין, יעקב גנות, שהשתתף בדיון בוועדה, הכחיש את הטענות: "כל האנשים ששמותיהם הועברו למשרד הפנים בזמן החלטת הממשלה נבדקו. מתוך האנשים שקיבלנו רשימות שלהם עלו יותר מ-14 אלף. למעלה מאלף אנשים
נוספים נכנסים בחודשים אלה בקצב של 300 בני אדם בחודש. 4,000 אנשים נוספים נבדקו על ידינו ונמצאו לא זכאים לעלייה".
בדיון בוועדת הפנים השתתפו גם תושבים אתיופים הטוענים שילדיהם נשארו באתיופיה ולא יכלו לעלות. הבוקר נחשף ב-ynet מקרה של אב מבני הפלאשמורה הממתין כבר שלוש שנים לעלייתה של בתו. לפי החוק, אזרח ישראלי יכול להכניס לישראל את בתו בכל מקרה, אלא שהאב הגיש בטעות את הבקשה להעלאתה למחלקה במשרד הפנים המטפלת בעליית הפלאשמורה, וזאת עדיין לא טיפלה בבקשתו.