ביקורת מסעדה: ברסרי, לא על ההדסון
אמיר קמינר לקח את ק', הבלונדינית הכובשת ל"הדסון ברסרי", המסעדה החדשה של השף עמיר אילן ברמת החייל והוא חושב שנדרש שיפור כדי לשמור על המוניטין של מי שאחראי לכנפיים המיתולוגיות ב"דיקסי"
במשך כל השנים שבהן שרצתי בהיכל הבשרים התל-אביבי דיקסי לא יצא לי להיתקל בשף עמיר אילן, שאחראי למתכון הסודי של הכנפיים המיתולוגיות. הוא נחבא אל הכלים, תרתי משמע, ולטענתו לא רק בגלל אופיו הצנוע, אלא גם בשל החלטת הנהגת דיקסי להצניע את פרסומו. והנה, אחרי 11 שנה החליט אילן לפרוש כנפיים ולעבור לפרונט.
אחרי שהקים את הטאקו-בר מאיה באבן גבירול ושימש יועץ קולינרי. הוא בחר לכונן מקום משלו, הדסון ברסרי, על חורבות סנטה פה ברמת החייל.
מאחר שאילן הוא שף מוכשר, באתי עם ציפיות מפה ועד ההדסון. גם חברתי הבלונדינית הכובשת ק' הואילה לקחת פסק זמן מעבודתה התזזיתית ולסור למסעדה הסמוכה למשרדה המעוצב. למרות שהדסון רק נפתחה, המקום כבר היה מלא, אבל בניגוד למסעדות בשרים אחרות במתחם התקשורת-פרסום של רמת החייל, הוא לא היה רוחש ועצבני, אלא רגוע. אם אתם בקטע של לקחת פסק זמן או לעשות פגישת עסקים נינוחה, זה עשוי להתאים לכם. אם אתם בקטע של לראות ולהיראות, זה לא המקום בשבילכם.
ההיצע של העסקית מצומצם מאוד המחיר אמנם נמוך 49 - שקל (ראשונה, עיקרית וכוס לימונדה טובה) - אבל אחרי ביקורים ספורים אתה ממצה את התפריט.
בראשונה שתי מנות לבחירה. בעודנו נזכרים בחוויות מבילויינו המשותפים במועדוני ראשית שנות ה-,90 לגמה ק' ממרק השעועית הלבנה והעגבניות, וקבעה: "הוא אינו בסגנון מקסיקני קלסי, אבל זה לא מפריע: הוא בהחלט טעים ולא כבד או שמנוני, וניכר שהמרכיבים איכותיים וטריים. מנה חורפית מושלמת." לעומת זאת, היא לא ממש התפעלה מהסלט הירוק ברוטב ויניגרט צרפתי. "קיבלנו אוסף של עלים ירוקים עם יותר מדי חומץ. מנה משעממת למדי, אפילו ברמה הוויזואלית. הייתי שמחה אם היו מוסיפים עגבניית שרי או בצל סגול שיפיגו את השעמום," אמרה בפנים חמוצות.
גם בעיקריות יש רק שתי מנות. כשחזה העוף קייג'ן בגריל התעופף לשולחן הוא נראה מבטיח - נדיב ונאה - אבל התברר שטעמו סתמי. גם התוספת ביאסה קשות: האורז הגיע קר ולא מוכן כראוי, ועליו רבץ רוטב קוקוס אנמי.
התנחמנו במנה השנייה המעולה, בעלת השם המסקרן: סלופי ג'ו - כריך בקר תאילנדי עם אפונה ועשב לימון. היה כיף לנגוס בלחמנייה שהכילה את הכבודה המקסימה והפיקנטית הזאת, ולכרסם את הצ'יפסים העגולים. חבל רק שהעגבניות והמלפפונים החמוצים שהוגשו עם הכריך נרדמו מרוב עייפות. ניכר שהם נחתכו הרבה לפני בואנו. ממקצוען ותיק ומיומן כמו אילן אני מצפה שלא יקרו משגים כאלה.
אם העסקית הזאת לא מספקת אתכם, אפשר לנסות את התפריט הרגיל 20%) הנחה בשעות הצהריים,( שם המבחר מגוון ונשמע מעניין, או את אגף הבשרים המיושנים, שבו אילן מבין דבר אחד או שניים. זאת למרות שאנחנו נפלנו על יום פחות מוצלח, בו סטייק הסינטה 300 גרם 87) שקל) לא היה מזהיר - מפולפל יתר על המידה, נוקשה ושומני.
אז אולי זה לא הכי הוגן שהתנפלנו על הדסון כבר בשבוע הפתיחה, אבל חלק מהפאשלות לא היו צריכות לקרות גם בהרצה. אילן חייב להתעשת, לתקן ולשפר את הדרוש תיקון, ולהפוך את העסקית למרתקת יותר, כדי לא לקלקל את שמו הטוב ואת המוניטין שהרוויח ביושר.
"הדסון ברסרי", הברזל ,27 רמת החייל, תל-אביב,03-6444733
מחיר העסקית: 49 שקל (או 20% על התפריט)
מטבח: ברסרי אמריקאי, כהגדרת המקום, בשרי עם נגיעות אסייתיות ומקסיקניות
שעות העסקית: א-'ה18:00-12:00 ,'
חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה של המתחם (בתשלום)
ציון: 7.5