אושרה הקמת היישוב חזן למפוני ההתנתקות
ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה סופית את הקמת היישוב חזן בחבל לכיש המיועד לקליטת מפוני חבל עזה
ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת"ע) אישרה היום (ג') סופית את הקמת היישוב חזן המיועד לקליטת מפוני חבל עזה. ההחלטה התקבלה לאחר דיון בהתנגדויות שהוגשו על ידי ארגונים ירוקים לתוכנית.
היישוב יכלול 500 יחידות דיור ויהיה היישוב הגדול מבין היישובים שיוקמו במזרח לכיש. חזן מצטרף ליישובים הקיימים אמציה ושקף, שיוכלו לגדול עד כ-300 יחידות דיור כל אחד, וליישובים חרוב ומרשם שאושרו ומתוכננים להיקפים דומים. עיקר ההתנגדויות לתכנית עסקו בפגיעה של התכנית בטבע ובנוף שברצף השטחים הפתוחים באיזור זה, ובחשש לפגיעה במגוון האקולוגי והביולוגי באזור. עוד טענו המתנגדים, כי יש לחזק את הישובים הקיימים בחבל לכיש, טרם הקמת ישוב חדש באזור.
הישוב המוצע הוא חלק מתכנית למרחב ביוספרי בשפלת יהודה, הכוללת את מזרח לכיש.
הולנת"ע סברה, כי הקמת היישוב החדש וקליטת קהילות ממפוני גוש קטיף, יביאו לחיזוק מזרח לכיש. במשרד הפנים אומרים, כי תוכניות המתאר המקומיות ליישובי מזרח חבל לכיש מהוות חלק מהמאמץ התכנוני להשלמת התיישבות הקבע למפוני גוש קטיף, במשולב עם יצירת מענה תכנוני למרחב הביוספרי של שפלת יהודה. במסגרת מאמץ זה מקודמת בימים אלה בלוח זמנים מהיר בוועדה המחוזית, תכנית כוללת למזרח לכיש, במרחב שבין קריית גת במערב, הקו הירוק במזרח, בית גוברין בצפון והיישוב שומריה בדרום.
החברה להגנת הטבע שנמנית על המתנגדים להקמת היישובים באזור זה מסרה בתגובה: "מדובר ביישובים מיותרים לחלוטין. הפיתוח בא לכאורה לשמש את מפוני גוש קטיף, אולם הנתונים הם, כי ישנם רק כ-150 משפחות של מפונים המעוניינות להתיישב באזור בעוד כאמור, ההיצע ביישובים קיימים מאושרים עומד על כ-4,000 יחידות דיור".
האדריכל שמאי אסיף, ראש מינהל התכנון ויו"ר הולנת"ע: "היישובים חזן ומרשם במזרח לכיש הם יוצאי הדופן, והם באים לחזק את רקמת ההתיישבות באזור וליצור, יחד עם אמציה, שקף וחרוב ויחד עם אוצרות הטבע והמורשת באזור, מרחב ביוספרי מאוזן, משגשג ורב ערך, מבחינה אנושית, חברתית וסביבתית כאחד".