שוקו-בננה: אוזני המן משודרגות
שף-קונדיטור ערן שוורצברד מגיש מתכון לאוזני המן שיתאים לכל אלו שאוהבים את השילוב של שוקולד ובננות - בצק פריך בטעם שווקלד במילוי קרם פטיסייר שוקולד עם בננות
אוזני המן מבצק פריך קקאו במילוי קרם שוקולד ובננות
מתכון של שף-קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים"
המרכיבים:
בצק פריך שוקולד:
125 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה
230 גרם קמח
20 גרם קקאו
קרם פטיסייר שוקולד:
200 מ"ל חלב
75 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
100 גרם חלמונים
200 גרם שוקולד מריר
מילוי:
200 גרם פירורי פתי בר
4 בננות בשלות
(צילום: עדי זיו-אב)
אופן ההכנה:
- הבצק: בקערת מיקסר מערבבים חמאה ואבקת סוכר בעזרת וו גיטרה עד לריכוך והומוגניות. מוסיפים בהדרגה ביצה ומלח. מנפים יחד קמח וקקאו ומוסיפים למיקסר.
- משטחים את הבצק למלבן שטוח בעובי 1 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות או עד לשימוש בו.
- קרם פטיסייר: מרתיחים חלב וחצי מכמות הסוכר. מערבבים בקערה חלמונים, קורנפלור ושארית הסוכר.
- עושים השוואת טמפ' עם החלב, ומחזירים לסיר ומבשלים עד הסמכה.
- מעבירים לקערה, מקררים היטב עם ניילון נצמד, או ע"י ערבוב מהיר במיקסר.
- מועכים את הבננות למחית. מוסיפים לקרם הפטיסייר את פירורי הפתי בר והבננות ומערבבים היטב.
- הרכבה: מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, קורצים לעיגולים בגודל הרצוי ומורחים את שולי הבצק בביצה.
- מניחים במרכז מילוי קרם פטיסייר ובננות וסוגרים את אוזני המן.
- מניחים את אוזני המן על נייר אפייה בתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ- 15 עד 20 דקות.
צילום: אסף אמברם
מומלצים