שוב חצבת: אחות חשודה שהדביקה נוסעי טיסה לאילת
האחות, שטסה ביום ראשון השבוע לאילת מחיפה לכנס מקצועי של אנשי רפואה, התגלתה כחולת חצבת. משרד הבריאות קורא לכל אנשי הצוות הרפואי ששהו בסביבתה וגם לנוסעי הטיסה לבוא ולהתחסן למחלה
במשרד הבריאות מאתרים גם את כל האחיות שהיו איתה בכנס, ובודקים האם היו מחוסנות. עוד נמסר כי בימים בהם הייתה מדבקת למי שבא איתה במגע, האחות לא טיפלה במטופלים ולכן אין כרגע חשש שמטופלים נדבקו במחלה.
ד"ר איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות אמר: "בספטמבר יצאה הנחיה לכל צוותי הרפואה להשלים את ההתחסנות נגד חצבת, מתוך הנחה שהם באים במגע עם הרבה חולים - אוכלוסייה שמועדת להידבק, והם גם יכולים להעביר מחלות. אנחנו מתכוונים לצאת עם תוכנית רענון ולדבר עם מנהלי בתי החולים כדי שיקפידו על הנוהל הזה".
רק אתמול התגלה מקרה אחר של חצבת בו מעורב רופא. בית החולים הדסה עין-כרם יצא בקריאה לא שגרתית למטופלים ולבני משפחותיהם שביקרו בחדר המיון בשבת האחרונה, שם עבד אותו רופא, להגיע ולקבל חיסון למחלה. הרופא, כך עולה, לא חוסן למחלה כנדרש.
מאז חודש אוגוסט האחרון דווחו בישראל למעלה מ-850 מקרים של תחלואה בחצבת. תייר בריטי שנכח באירוע במגזר החרדי והדביק שם ילדים שלא חוסנו, החל את התפרצות התחלואה הנוכחית. בעקבות ההתפרצות הוציא מנהל הרפואה הנחיות לבתי החולים לחסן את כל העובדים או לוודא כי העובדים חוסנו בעבר פעמיים, כנדרש. זאת משום שהעובדים חשופים למקרי תחלואה ועלולים בעצמם להעביר את הנגיף לאחרים, כפי שייתכן שקרה במקרה הנוכחי. לדברי פרופ' מוזס, הרופא החולה לא נענה לבקשה להתחסן. "אנחנו פועלים לחסן כל מי שבא במגע עם חולים ועושים מאמצים גדולים לחסן את כולם".
לא הפעם הראשונה
בשבוע שעבר נתבקשו נוסעי אוטובוס בו שהה גם תינוק חולה בחצבת לגשת ולהתחסן נגד המחלה. שבוע קודם לכן נקראו נוסעי טיסה של אל-על מניו-יורק לישראל להגיע ללשכות הבריאות לאחר שבטיסה היתה ילדה בת 13 שנדבקה
בחצבת. לפני כחודש נקראו נוסעים בטיסת אל-על מבנגקוק לתל אביב להתחסן נגד המחלה, לאחר שאחד הנוסעים במטוס אובחן כחולה.
חצבת (ובשמה הרפואי Rubeola) היא מחלה נגיפית המדביקה בקלות כיוון שהיא עוברת לא רק במגע ישיר, אלא גם בעקבות שהיה עם חולה באותו חדר. החצבת מתחילה כמחלת חום מלווה בנזלת, דלקת עיניים וכאבי גרון. בשלב האחרון של המחלה מופיעה פריחה ולאחריה מחלימים. המחלה עלולה להסתבך ולהפוך לדלקת ריאות, שעלולה במקרים נדירים גם לגרום למוות. החיסון נגד המחלה ניתן בהזרקה תת-עורית בשתי מנות, הראשונה בגיל שנה והשניה בגיל שש. עד כה לא נרשם בישראל מקרה מוות בעקבות הידבקות בחצבת.