מלון המחלוקת בתמנע: היתר חפירה מעורר מחאה
היתר חפירה שניתן ליזם פרויקט מתחם המלונות בעמק תמנע, מעורר את זעמם של המתנגדים. "המהלך עומד בניגוד להחלטת השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת לקיום הליך גישור", הם מתקוממים. ראש המועצה האזורית: מעולם לא התחייבתי לכלום
התקדמות ביורוקרטית של פרויקט הקמת מתחם הנופש בעמק תמנע, מחוללת סערה בקרב הגורמים המעורבים: הוועדה המקומית לתכנון ובנייה העניקה אתמול (ה') ליזם הפרויקט, יואב איגרא, היתר חפירה הכולל בניית גדר ועבודות עפר - ועוררה את זעמם של הארגונים והפעילים הנאבקים בבניית המלון. בעמותת "אדם טבע ודין", שהתריעה כי תנקוט בהליכים משפטיים כנגד הפרויקט, הבהירו בתגובה שבשבוע הבא תוגש מטעמם עתירה בנושא. ואילו רשות העתיקות טוענת שטרם בוצעו באתר פעולות להצלת עתיקות.
בפרקים הקודמים:
- פרויקט המלון בתמנע: הפעילים לא מרימים ידיים
- את מה שיגזול המלון בתמנע אין להשיב
המאבק נגד המלון בתמנע מקבל פסקול
נדמה כי הזעם מופנה בעיקר כלפי ראש המועצה האזורית חבל אילות, אודי גת, אשר חתם על ההיתר. לטענת הפעילים, רק לאחרונה נכח גת בישיבת השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת, והסכים לקיום הליך גישור למציאת אזור חלופי להקמת המלון. "התאכזבנו מראש המועצה, שלמרות התמיכה בנו מוכיח שאינו מוכן לתת אף צ'אנס להליך הגישור", מתקומם ערן שפירא, ממובילי המאבק. "המהלך הזה
עומד בניגוד להחלטה שהתקבלה בישיבה ובניגוד למהלך של מיצוי ההידברות", טוען ניר פפאי מ"החברה להגנת הטבע". "גת בעצם 'שובר את הכלים' ומוכיח שאין כל נכונות להידברות".
גת, הדוחה את הטענות בתוקף, אומר בתגובה שמעולם לא התחייב להליך גישור וכי היתר החפירה נחתם לפני כחודש וחצי. "נכחתי בישיבה של השדולה", הוא מוסיף, "אבל מעולם לא התחייבתי לכלום. לאורך כל הדרך המתנגדים טענו דברים לא נכונים. בכל שלב, גם בשלב שבו פעלנו למציאת חלופות, הם טענו שאני מצפצף, שפעולותיי הן 'כסות עיניים' או ניסיון למשוך זמן. אז מה חדש? אני מכבד את השדולה, אבל זו היתה החלטה שלה בלבד", הוא מסכם.
במקביל, מציגים המתנגדים מכתב מטעם רשות העתיקות, הקובע כי בעמק תמנע טרם התבצעו פעולות הכוללות, בין היתר, תיעוד וכן חפירות בדיקה והצלה. על-פי החוק, יש לבצע את הפעולות הללו במקומות בהם קיימת סכנה לפגיעה באתרי עתיקות. לביצוען נדרש פרק זמן של שבועיים עד שלושה שבועות, אולם במכתב מצוין כי למרות הפנייה ליזם טרם התקבלה תגובתו. יש לציין שאם לא התבצעו פעולות אלה, החוק מחייב את רשות העתיקות לעצור את העבודות בשטח.
תגובת רשות העתיקות, טרם הועברה למערכת ynet.