האזינו: פסטיבל הפיוט הראשון יוצא לדרך
אחרי שהפיוט כמעט הפך למיינסטרים, זה היה רק עניין של זמן עד שמישהו ירים פסטיבל מיוחד לכך. בסוף החודש יופיעו בירושלים ובירוחם פייטנים מפורסמים מהארץ ומהעולם, ולצידם גם אמנים שאינם מזוהים עם הז'אנר, כמו "כנסיית השכל" ואתי אנקרי
זה שהפיוט הפך כבר מזמן לבון-טון מוזיקלי זה לא חדש, אבל מפגש פסגה שייאחד ויאגד את האמנים בתחום עוד לא היה בישראל. לפחות עד לסוף החודש הקרוב.
פסטיבל הפיוט העברי הראשון ייפתח ביום ראשון בשבוע הבא (30 במרץ) ויימשך עד יום חמישי. אמני פיוט מישראל ומהתפוצות ישתתפו בחגיגת השירה שתיערך במקביל בירושלים ובירוחם, ותשלב מנגינות נושנות עם סגנונות מוזיקליים מודרניים.
אחד המופעים המעניינים של הפסטיבל הוא "רוק ופיוט", בו משלבים כוחות להקת כנסיית השכל והפייטן ליאור אלמליח. המופע הוא פרי שיתוף פעולה שנולד במסגרת הפרויקט "ידידי השכחת" של בית הלל באוניברסיטאות. במופע יבוצעו על הבמה פיוטים מסורתיים ושירים מקוריים של חברי הלהקה, אלה לצד אלה. בירוחם תופיע אתי אנקרי עם התזמורת האנדלוסית במופע פיוט ונשמה. מופע מסקרן נוסף הוא "פיוט וג'אז" של הרב חיים לוק והאמנים עומר אביטל ועומרי מור, שירבו באילתורים מוזיקליים.
כמו כן יעלו מופעי פיוט ממרכז אסיה, ארצות אשכנז, מרוקו, התקופה העותומאנית ועוד. מופעי הפיוט המרכזיים בירושלים יוצגו בשעות הערב בבית אבי-חי, ביד בן צבי ובלב העיר. בכל ימי הפסטיבל יוזמן הקהל לפסוע דרך מיצב אודיו-ויזואלי, הבנוי על קולות ודימויים פלסטיים מעולם הפיוט, הנמצא במתחם ח7 שבחניון התת-קרקעי בבית אבי-חי.
עתיק וחדיש
בנוסף למופעים הגדולים, יתקיימו סדנאות "קהילות שרות" למבוגרים ולכל המשפחה, מופעים אינטימיים, חזנות, הרצאות, פעילות מגוונת למערכת החינוך, תערוכות וסרטים תיעודיים על מוסיקה יהודית ודמויות מעולם הפיוט. מארגני הפסטיבל
אומרים כי מטרתו העיקרית היא לנסות ולבטא נאמנה את השפה האמנותית–רוחנית הייחודית לעולם הפיוט, שפה היונקת ממסורות עתיקות-עממיות וקלאסיות מחד, ומחדשנות ויצירתיות מאידך.
בפסטיבל - פרי יוזמתם של בית אבי-חי, אתר הזמנה לפיוט, ועמותת "עתיד במדבר" בירוחם - ישתתפו עוד: ג'קי לוי והפייטן דוד מנחם, חיים סבתו וחביבה פדיה, מורין נהדר, אהרון פוירשטיין ודר' אלישבע הכהן, ניצן-חן רזאל, ר' מאיר עטיה, ברוך ברנר, אלעד גבאי ואחרים.