שתף קטע נבחר
 

מה תקחי איתך לחדר לידה? הרשימה המלאה

בקבוק לאפסון השליה, מבער שמנים, בגד ים לבן הזוג ודף מילות עידוד. זהר כרמי הכינה עבורכן רשימת דברים שחשוב לקחת לחדר הלידה - כאלה שאולי לא תמצאו בכל רשימה סטנדרטית. להוריד ולשמור

קודם כל, וידוי אישי: ללידה השלישית שלי הגעתי לבית היולדות עם... כלום. פשוט כלום. כי באמת, לא צריך כלום בשביל ללדת. נכון, הבאתי שלל מלווים – איש, מיילדת, חברה ודולה, אבל אפילו לא תיק אחד קטן.

 

יצאתי מחדר הלידה 6 שעות לאחר הלידה עם סלקל ובתוכו תינוקת, לבושה בבגדים של בית החולים ושקית עם השליה ביד השנייה.

 

ועדיין – כדולה שמצאה עצמה אינספור פעמים שולפת מהתיק שלי בדיוק את מה שהזוג שלי שכח להביא, או שכח להוציא מהתיק, הרי לך הרשימה. היא מכילה את העצות והטיפים: מה לשים בתיק שלוקחים לחדר הלידה עצמו, מעבר לכפכפים למקלחת, סבון נוזלי ומברשת שיניים. בעצם, מברשת שיניים דווקא תופיע פה, עוד מעט...

 

ויטמין K בטיפות

כדאי לברר לפני כן האם בבית החולים בו אתם מתעתדים ללדת, מסכימים לתת ויטמין K בטיפות דרך הפה, ואולי אפילו מחזיקים את האמפולות אצלם ולא צריך להביא מהבית – כמו שנהוג למשל ב"ליס". אם צריך להביא איתכם, ניתן לקנות את האמפולות בבית מרקחת הומאופטי – נדרש מרשם מרופא הילדים.

 

חשוב לזכור כי במתן אוראלי של ויטמין K, התינוק יקבל בבית החולים רק את המנה הראשונה. על ההורים לזכור לתת לתינוק את המנה השנייה בגיל שבוע ובגיל 4 שבועות את השלישית. כשקונים את האמפולות, חשוב מאוד לשים לב שנותנים לכם את המינון המומלץ לילדים ולא אמפולות המיועדות למבוגרים – מינון של 0.2 ולא 010 שזה המינון למבוגר.

 

תרופה הומאופטית מהשליה

ניתן להכין מהשליה תרופה הומאופטית לתינוק/ת, שתשמש אותו/ה בשנת חייו הראשונה. על פי ההומאופטיה, תרופה שעשויה ממיצוי השליה תתרום לבריאותו ולמערכת החיסונית של התינוק. על מנת לבצע זאת, יש להביא בקבוק חתום של אלכוהול 70% לחדר הלידה, לבקש מהמיילדת לחתוך קוטילדון מהשיליה ולשים באלכוהול. את הבקבוק יש לאפסן במקרר במשך 3 שבועות לאחר הלידה ואז לשלחו לבית מרקחת הומאופטי.

 

2 מברשות שיניים ומשחה

מברשת אחת ליולדת ואחת לבעלה. לעיתים, צחצוח שיניים מרענן מאוד את היולדת ואפילו עוזר "לעבור פאזה" במהלך הלידה, ולבן הזוג... נו, טוב, בואו נגיד שאם היולדת צועקת עליך שתצחצח מיד שיניים, כדאי מאוד שתעשה זאת.

 

אביזרי אוירה לבחירת היולדת

נרות, מבער שמנים, בדים, כריות, מוסיקה – על הכול כדאי לברר לפני כן בבית החולים הספציפי – האם יש מערכת סטריאו לדיסקים, האם יש אפשרות לחבר מערכת שאתם מביאים מהבית (דיסקים צרובים מהמחשב), האם יש מבער שמנים או שצריך להביאו עמכם.

 

הקלת כאבים

כדור פיזיוטרפי כדאי לברר האם יש בחדר הלידה שבחרתם, מכשיר טנס (האם יש – כמו בוולפסון, למשל, או שצריך להביא – ובכל מקרה, יש להביא את האלקטרודות, שהינן אישיות לכל יולדת ואינן ניתנות להעברה מאישה לרעותה), גלגלת עיסוי, דולה.

 

שמן עיסוי

בקבוק שמן שקדים (או שמן בסיס אחר כגון זרעי ענבים, חוחובה) חתוּם, לעיסוי הפרינאום ושימון כיפת הראש בהכתרה ויציאת התינוק.

 

מסמכים

כרטיס מעקב הריון, בדיקות עדכניות כגון ספירת דם, משטח וגינאלי ל-GBS, תכנית לידה.

 

שתייה

בקבוקי מים מינרלים עם פקק ספורט, בקבוק תירוש לבן או משקה איזוטוני (כמו ששותים ספורטאים בעת אימון, יש להשיג בפארמים).

 

בגד ים לבן הזוג

שיוכל להיכנס למקלחת / אמבטיה / ג'קוזי עם היולדת.

 

מגבת גדולה רכה ומפנקת

שתהיה אחת בתיק שמיועד לאשפוז במחלקת יולדות, כי זה כיף, אבל שתהיה אחת גם בתיק שהולך איתכם ללידה עצמה. המגבות של בית החולים בדרך כלל מבאסות...

 

נשנושים ליולדת, לבן הזוג ולמי שרוצה

פירות יבשים, חטיפי אנרגיה וכדומה.

 

דף מילות ומשפטי העצמה

כדאי להכין מבעוד מועד דף ובו משפטי עוצמה שיעזרו ליולדת בעת הלידה, יחזקו את רוחה ויזכירו לה למה היא כאן ומה עומד להגיע ממש אוטוטו...

 

ספר תהילים

למי שמעוניין.

 

טי שירט גדולה ונוחה

אם חפצה נפשך בהרגשה ביתית בחדר הלידה, לכי על משהו מרווח, עם ריח של בית, וגישה נוחה לורידים שלך... כלומר שרוולים רחבים הניתנים להפשלה מהירה. האורך – רצוי שיהיה כזה שתרגישי בו נוח, שלא תציץ ממנו פיסת טוסיק בטעות. ואת יודעת מה – שיהיו לך בתיק שתיים כאלו...

 

תחתונים נוחים להחלפה או תחתוני רשת

אחד הדברים שגורמים ליולדת מיד אחרי לידה לחזור ולהרגיש "כמו בן אדם" הוא לעבור בחזרה ממיטת היולדות, בה את מונחת לך מעל הפדים הענקיים של חדר הלידה – לתחתונים אמיתיים... הרבה יותר אנושי.

 

תחבושות לדימום כבד

התחבושות של בית החולים הן ללא "כנפיים", מתאימות לדימום אבל לא למדממת, לכי על הסוג הכי טוב.

 

ובכל זאת – כפכפים

כאלו שאפשר להרטיב במקלחת, ובלי להחליק.

 

גרביים

גם בקיץ, לפעמים קר ליולדת במהלך הלידה.

 

זהר כרמי היא אמא לשלושה, דולה ומקימת האתר "זהר כבר בדקה ", עוסקת בקואוצ'ינג לנשים לקראת לידה. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכינו דף מילות עידוד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים