שתף קטע נבחר
 

רביולי דלעת וריקוטה בחמאה חומה ומרווה

המרכיבים (6 מנות):

לבצק:

250 גרם קמח לפסטה

250 גרם קמח קשה

5 ביצים

1 כף שמן זית

1 כף מים

1 כפית מלח

למילוי:

1/2 ק"ג דלעת נקיה

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

250 גרם גבינת ריקוטה

קורט אגוז מוסקט מגורד

לרוטב:

100 גרם חמאה

2 עלי מרווה

להגשה:

פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

  1. לבצק: מעבדים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח ואם הוא יבש מוסיפים מעט מים.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 1/2 שעה לפחות.
  3. למילוי: חותכים דלעת לקוביות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ואופים בחום של 200 מעלות כ-1/2 שעה, עד שהדלעת מתרככת.
  4. מערבבים עם ריקוטה ומתבלים בשמן זית ובמעט אגוז מוסקט מגורד, מלח פלפל. מעבירים לשקית זילוף.
  5. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה דק. חותכים למלבנים, מורחים בביצה טרופה ומזלפים מהמילוי בחלק העליון של העלה. מכסים בחצי התחתון, מהדקים היטב וקורצים רביולי.
  6. מכניסים הרביולי לסיר עם מים חמים עד שהם צפים.
  7. לרוטב: ממיסים חמאה, מוסיפים עלי מרווה ומרתיחים עד שהחמאה חומה. מתבלים במעט אגוז מוסקט.
  8. מוסיפים את הרביולי ומערבבים עד שהרביולי זהובים קלות.
  9. מעבירים את הרביולי לצלחת.
  10. בחמאה שנשארה במחבת מטגנים את פירורי הלחם עד הזהבה ומפזרים מעל הרביולי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים