רביולי דלעת וריקוטה בחמאה חומה ומרווה
המרכיבים (6 מנות):
לבצק:
250 גרם קמח לפסטה
250 גרם קמח קשה
5 ביצים
1 כף שמן זית
1 כף מים
1 כפית מלח
למילוי:
1/2 ק"ג דלעת נקיה
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
250 גרם גבינת ריקוטה
קורט אגוז מוסקט מגורד
לרוטב:
100 גרם חמאה
2 עלי מרווה
להגשה:
פירורי לחם
אופן ההכנה:
- לבצק: מעבדים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח ואם הוא יבש מוסיפים מעט מים.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים 1/2 שעה לפחות.
- למילוי: חותכים דלעת לקוביות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ואופים בחום של 200 מעלות כ-1/2 שעה, עד שהדלעת מתרככת.
- מערבבים עם ריקוטה ומתבלים בשמן זית ובמעט אגוז מוסקט מגורד, מלח פלפל. מעבירים לשקית זילוף.
- מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה דק. חותכים למלבנים, מורחים בביצה טרופה ומזלפים מהמילוי בחלק העליון של העלה. מכסים בחצי התחתון, מהדקים היטב וקורצים רביולי.
- מכניסים הרביולי לסיר עם מים חמים עד שהם צפים.
- לרוטב: ממיסים חמאה, מוסיפים עלי מרווה ומרתיחים עד שהחמאה חומה. מתבלים במעט אגוז מוסקט.
- מוסיפים את הרביולי ומערבבים עד שהרביולי זהובים קלות.
- מעבירים את הרביולי לצלחת.
- בחמאה שנשארה במחבת מטגנים את פירורי הלחם עד הזהבה ומפזרים מעל הרביולי.
מומלצים