שתף קטע נבחר

ניוקי עם עגבניות צלויות וארטישוק ירושלמי

ניוקי עם עגבניות צלויות וארטישוק ירושלמי

המרכיבים (5 מנות):

1/2 ק"ג תפוחי אדמה לבנים

1 חלמון

30 גרם חמאה

100 גרם קמח קשה (קמח לחם)

מלח

לרוטב:

5 יחידות ארטישוק ירושלמי

1/2 כפית טימין טרי

3 עגבניות

1/2 כפית צ'ילי טרי

1/2 כפית סוכר

חופן רוקט קצוץ

3 שיני שום קלופות וקצוצות

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם במים עד ריכוך ואז אופים את תפוחי האדמה בתנור חם (200 מעלות) עוד 20 דקות, מקלפים ומועכים בעודם חמים למחית חלקה דרך מסננת או מטחנת ירקות ידנית כדי שתהיה חלקה לגמרי (כמו שעושים לפירה).
  2. ממיסים את החמאה בתוך מחית תפוחי האדמה, מוסיפים את החלמון, מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומגלגלים כל כדור, על משטח מקומח, לנקניק בעובי 2 סנטימטר. חותכים את הנקניק לפיסות באורך 2 ס"מ.
  4. לרוטב: קולפים ארטישוק ירושלמי, חותכים לקוביות, מתבלים במלח, פלפל, טימין ושמן זית ואופים בתנור חם (180 מעלות) 20 דקות, עד שהם רכים וזהובים.
  5. שורפים עגבניות על להבת הגז עד שהקליפה שחורה. קולפים וקוצצים דק עד למעין מחית. מתבלים במלח, צ'ילי, שום, וסוכר.
  6. להגשה: מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
  7. במקביל מחממים שמן זית במחבת, מוציאים את הניוקי מהמים ומטגנים קלות בשמן זית.
  8. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, עגבניות, רוקט וכמה טיפות ממי הבישול של הניוקי, מתבלים במלח ומערבבים עוד דקה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים