פיטר עובדת בהיריון ונקנס ב-113 אלף שקל
המפוטרת, סגנית מנהלת חנות רנואר בראש פינה, פוטרה בעקבות חיכוך בינה לבין עובדת אחרת בחנות. השופט הבהיר כי התרשם שבעל הזכיון לא ביקש לפטר את העובדת בשל הריונה, אך עם זאת קבע כי המעשה אינו חוקי
זכיין של רשת האופנה רנואר נקנס בכ-113 אלף שקל עקב פיטורי עובדת בהיריון. בפסק הדין כתב שופט בית הדין האזורי לעבודה בנצרת, חיים ארמון, כי במקום לנהוג כחוק ולבקש ממשרד התמ"ת היתר לפיטורים, העדיף הזכיין להציג את העובדת כמי שהתפטרה.
המפוטרת היא סגנית מנהלת חנות רנואר בראש פינה, שפוטרה בעקבות חיכוך בינה לבין עובדת אחרת בחנות. בעל הזיכיון העדיף להשאיר את העובדת השנייה ולא את התובעת שהיתה בהריון. לטענתו, לנגד עיניו עמד טיב עבודתן של השתיים. השופט הבהיר כי התרשם שבעל הזכיון לא ביקש לפטר את העובדת בשל הריונה, אך עם זאת קבע כי המעשה אינו חוקי.
מקרים קודמים
עלייה חדה בפיטורי נשים הרות ויולדות
תני גולדשטיין
159 פניות בעניין התקבלו בקו המידע של ויצ"ו ב-2007 - עלייה של 64 אחוז לעומת 2006. מדובר גם בנשים שנמצאות בטיפולי פוריות. על פי חוק, מותר לפטרן רק באישור מיוחד ממשרד התמ"ת. בנתוני המשרד, הממצאים חמורים אף יותר. ויצ"ו: "בנוסף לנשים שמתלוננות, יש רבות שאינן מעזות לעשות זאת, מחשש שיתקשו למצוא עבודה בעתיד"
בתגובה אמרה עו"ד ציונה קניג-יאיר, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה בתמ"ת: "המסר החשוב של פסק הדין הוא כי אין להפלות נשים בעבודה וגובה הפיצוי עשוי להמריץ עובדים ליזום ולהיאבק על זכויותיהם לשיוויון תעסוקתי. שיקולים זרים של פיטורין עקב אמהוּת, היריון או חופשת לידה אינם חוקיים ואינם מוסריים. יתרה מזו, הפגיעה במעסיק עלולה להיות גדולה יותר' והתוצאות קשות הן מהבחינה הכספית והן במישור של תדמית החברה. יש לקוות כי בתי הדין ימשיכו במגמה זו של העלאת רמת הפיצויים."
קנס של 113 אלף שקל
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים