מנכ"ל בנק ישראל, יעקב דנון, התפטר מתפקידו
מועד הפרישה עדיין לא נקבע. הנגיד הודיע כי יקים ועדת איתור למינוי מנכ"ל כבר בימים הקרובים. ל"כלכליסט" נודע כי המועמד המוביל להחלפתו הוא רפי לנקרי, מנהל כוח האדם ששימש כיו"ר ועד העובדים של הבנק. דנון מכהן בתפקידו זה שלוש שנים ומתכוון לחזור לפעילות במגזר העסקי
מנכ"ל בנק ישראל, יעקב דנון, הודיע הבוקר (יום א') לנגיד סטנלי פישר, כי בכוונתו לסיים את כהונתו. מועד הפרישה בפועל ייקבע בין הנגיד למנכ"ל. הנגיד הודיע כי יקים ועדת איתור למינוי מנכ"ל כבר בימים הקרובים. ל"כלכליסט" נודע כי המועמד המוביל להחלפתו של דנון הוא רפי לנקרי, המשמש כיום כמנהל כוח האדם של הבנק ושימש במשך שנים כיו"ר ועד העובדים שהיקשה את חייו של דנון.
דנון מכהן בתפקידו זה שלוש שנים ומתכוון לחזור לפעילות במגזר העסקי. הוא שימש מנכ''ל בתקופה רגישה במיוחד לבנק המרכזי. בין הנושאים שטיפל בהם היו הסכם שכר חדש בין הנהלת הבנק לוועד העובדים ולמשרד האוצר, ששם קץ לסכסוך רב השנים בין הצדדים. כמו כן טיפל בשינוי הארגוני בתוך הבנק, שיצא לדרך לפני שבועות ספורים. חרף ההצלחות הללו ואולי בגללן, רכש לו דנון במשך הזמן יריבים לא מעטים, גם בבנק וגם מחוץ לו, בעיקר במשרד האוצר.
"התקיפו אותנו קשות"
במכתב ששיגר לעובדים כותב דנון כי "במשך השנים האחרונות הותקף בנק ועובדיו באופן קשה על ידי התקשורת וגורמים ממשלתיים שונים, אך עמדנו במשימות, למרות הסקפטיות והציניות של גורמים אלו. השינויים שביצעתי בבנק ישראל אין להם אח ורע בשירותי הציבורי בשנים האחרונות".
למרות הציונים הגבוהים שדנון חילק לעצמו חילק לעצמו, טוענים גורמים בכירים בבנק כי חלק מהישגי הבנק חלו למרות יעקב דנון ולאו דווקא בגללו, לרבות הסכם השכר שנחתם עם האוצר ועם ועד העובדים.
ל"כלכליסט" נודע כי אחרי כישלונו בניהול משא ומתן עם האוצר, רפי לנקרי, מנהל כוח אדם של הבנק הוא זה שסגר את ההסכם עם האוצר ועם הועד. כמו כן, לא מעט גורמים מאשימים אותו בהזנחת אתר בנק ישראל אשר נפרץ על ידי הקרים מוסלמים לפני שבוע. גורמים בוועד העובדים גם אמרו כי כבר תקופה ארוכה ישנו נתק עמוק בין הועד והעובדים לבין המנכ''ל.
לפני הצטרפותו לבנק ישראל שימש דנון במשך כתשע שנים המשנה למנכ"ל בנק המזרחי וחבר הנהלת הבנק. קודם לכן שימש כחמש שנים המשנה למנכ"ל כימיקלים לישראל והממונה על השכר במשרד האוצר.
לפני כשלושה שבועות פירסמה הנהלת בנק ישראל את המבנה הארגוני החדש של הבנק, והודיעה על התחלת תהליך היישום.
בהודעה לעיתונות שהוציא אז הבנק נכתב כי "המבנה החדש יעמיד את בנק ישראל בסטנדרטים הגבוהים של בנקים מרכזיים מובילים בעולם ויתרום לקידום כלכלת ישראל".
תהליך ההיערכות לשינוי במבנה הארגוני והתפעולי החל כבר לפני כשנתיים, והופסק עקב הסכסוך סביב השכר בבנק עם משרד האוצר. עם חתימת הסכם השכר בדצמבר אשתקד, השלימה הנהלת הבנק את ההכנות לקראת יישומו.