מחקר ב'אסף הרופא': הצחוק עוזר לנשים להיכנס להריון
צחוק-צחוק, אבל 38 אחוז מהנשים שקיבלו טיפולי פוריות ונהנו מהופעה של ליצן רפואי נכנסו להריון, לעומת 20 אחוז בלבד מקבוצת הביקורת. עורך הניסוי: "הומור הוא כלי מצוין במצבי מצוקה"
הצחוק יפה לבריאות - וגם לפוריות: נשים שעברו טיפולי פוריות ובמהלכן צפו בהופעה של ליצן רפואי היו בעלות סיכוי רב יותר להרות מאשר נשים שעברו טיפולי פוריות רגילים. כך מצא מחקר שנערך בבית החולים "אסף הרופא".
מבלי שפגשו את הליצן לאחריהם. הגיל הממוצע של הנשים שעברו טיפולים היה 34.
במחקר נכללו נשים שעברו תהליך של החזרת עוברים במסגרת טיפולי פוריות. מאה נשים פגשו בליצן רפואי למשך כרבע שעה בעודן בחדר התאוששות בתום הטיפול. מאה נשים אחרות, ששימשו כקבוצת הביקורת עברו את הטיפולים
שחררו לחץ
מה חשיבות הבכי והצחוק
ד"ר חיה קיביליס-אופק
בזמנים של חרדה ולחץ דווקא אלה שמצליחים לבכות ולשחרר רגשות, שומרים יותר על בריאותם. כמה תובנות על בכי וגם על צחוק בימים של מצוקה רגשית
המחקר מצא כי חמישית (20 אחוז) מהנשים בקבוצת הביקורת הרו, לעומת יותר משליש (38 אחוז) מהנשים שצפו בהופעת הליצן. לא נמצאו הבדלים מובהקים בגיל המטופלות בשתי הקבוצות או בכמות העוברים שהוחזרו לרחם. ההבדל המובהק היחיד שנמצא היה בשיעור ההריונות.
המחקר נערך על ידי ד"ר שבח פרידלר, סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי אסף הרופא, שבנוסף להכשרתו כרופא הוא בוגר בית הספר לפנטומימה בפריז וליצן רפואי מוסמך. הוא מסביר כי "על פי המחקר, הצחוק מגביר את הסיכוי להיכנס להריון. הומור זה כלי התערבות מצוין במצבי מצוקה".
עוד ציין ד"ר פרידלר: "המחקר לא בדק מהו המנגנון הפיזיולוגי שמשפיע על ההריון ויש צורך במחקרים נוספים. אנחנו לא יודעים מה המנגנון: האם הצחוק משפיע על התכווצויות רחם או משפיע על מרכיבים במערכת החיסונית. במחקר הנוכחי כנראה שאיתרנו מועד להתערבות שהוא קריטי, מיד בתום החזרת העוברים".
מחקרים שנעשו בעבר מצאו כי לצחוק יש השפעה מיטיבה על מערכת החיסון, על המערכת הקרדיו-וסקולרית ועל מנגנון הכאב. "אני טוען שלהומור יש אפקט גם על מבוגרים. פרט לאדם אין אף בעל חיים שיש לו יכולת להגיב להומור. אם שימרנו את היכולת הזו זה כנראה חשוב להישרדות", אומר החוקר.
הנשים שהשתתפו במחקר ענו גם על שאלון פסיכולוגי, שתוצאותיו עדיין נבדקות. ניתוח השאלונים עשוי להצביע על נשים שהצחוק משפיע עליהן יותר מאשר על אחרות. רוב הנשים שהשתתפו במחקר הביעו שביעות רצון מ"הטיפול בצחוק" וציינו את תחושות המתח, החרדה והקושי הנלוות לטיפולי הפוריות. לדברי ד"ר פרידלר, "אחת המשתתפות במחקר שאלה אם הצחוק לא יכול לפגוע בסיכויי הכניסה להריון. אותה אישה קיבלה תשובה כשהתברר שהיא אחת הנשים שנכנסו להריון".
לא לחינם שימרנו את היכולת להגיב להומור
צילום: index open
מומלצים