שתף קטע נבחר

 

מזכ"ל האו"ם במיאנמר: מקווה לנקודת מפנה

נציגי 50 מדינות וארגונים בינלאומיים משתתפים בוועידה במיאנמר שמטרתה לגייס תרומות וסיוע למען 2.4 מיליון נפגעי סופת הציקלון "נרגיס". החונטה צפויה לבקש סיוע בסך כ-11 מיליארד דולר, אך לא ברור אם תיענה לדרישת הקהילה הבינלאומית לקבל גישה מלאה לאזורי האסון

מזכ"ל האו"ם באן קי-מון הביע היום (א') תקווה להשגת "נקודת מפנה" בהתמודדות עם המשבר ההומניטרי הפוקד את מיאנמר (לשעבר בורמה) בעקבות סופת הציקלון "נרגיס" שהכתה בה לפני שלושה שבועות. דבריו נאמרו בפתח ועידה בינלאומית בה משתתפים נציגי 50 מדינות וארגונים אשר נועדה לגייס תרומות וסיוע לכ-2.4 מיליון הניצולים.

 

"אני מקווה שאנחנו מציינים כאן נקודת מפנה בהתמודדות של המדינה הזאת עם האתגרים הניצבים בפניה", אמר באן ל-500 צירי הוועידה, שנפתחה בעיר הגדולה במיאנמר, יאנגון, בדקת דומיה לזכר 78 אלף הנספים באסון הטבע הקשה.

 

באן הדגיש עם זאת כי יש לתת לעובדי הסיוע הזרים ולצוותים הרפואיים מהמדינות השכנות "גישה בלתי מוגבלת לאזורים שהוכו באסון". לאחר תום הכינוס, הוסיף באן כי הוא "מלא-ביטחון" שהחונטה תעמוד בהבטחתה להתיר לעובדי סיוע זרים לפעול באזורי האסון. "אני חושב שממשלת מיאנמר מתקדמת מהר בכיוון הנכון", אמר לעיתונאים.


מזכ"ל האו"ם בוועידה, הביע אופטימיות זהירה (צילום: AFP)

 

ראש ממשלת מיאנמר, תיין סיין, שהופיע בוועידה בלבוש אזרחי ולא במדיו כמקובל, אמר כי ארצו מברכת על סיוע בינלאומי "בלא תנאים", אך הבהיר כי יאפשר רק לכלי שיט אזרחיים להשתתף בפעילות הסיוע. "ניתן להעביר את אספקת הסיוע דרך היבשה, האוויר או הים, אך אם יש להעבירה דרך הים, ניתן לעשות זאת רק באמצעות כלי שיט אזרחיים דרך הנמל בינגון", אמר.

 

אונג סן סו-צ'י תצא לחופשי?

ספינות של חילות הים של ארה"ב, בריטניה וצרפת ועליהן סיוע הומניטרי שייטו מול חופיה של מיאנמר, אך כלי התקשורת הרשמיים שלה דיווחו בשבוע שעבר כי לא תתאפשר כניסתן למדינה, על רקע חשש מפלישה אמריקנית. החונטה הצבאית הביעה לא פעם חשש מפני פלישת מדינות לתחומה, ועקב כך העבירה לפני כמה שנים את בירתה מינגון לעיר מבוצרת שהקימה במרכז המדינה. 

 

החונטה צפויה לבקש סיוע בסך יותר מ-10 מיליארד דולר, אך פרשנים העריכו המדינות התורמות לא ייענו לקריאותיה עד שתאפשר לעובדי סיוע זרים להגיע אל אזורי האסון. נציג ארה"ב בוועידה אמר כי ארצו דורשת שתינתן גישה בלתי מוגבלת לעובדי הסיוע הזרים. אחרי שבועות בהן סירבו הגנרלים לצעד, בימים האחרונים מסרו לאו"ם על נכונותם לאפשר לעובדי סיוע להיכנס כדי לאמוד את הנזק. אולם חלק מסוכנויות הסיוע הביעו חשש שהחונטה תפר את ההסכם, כפי שעשתה פעמים רבות בעבר לאחר שהגיעה להבנות עם האו"ם.

 

הקהילה הבינלאומית ניסתה באופן חוזר ונשנה לשכנע את החונטה לערוך רפורמות דמוקרטיות ולשחרר ממעצר בית את מנהיגת האופוזיציה וכלת פרס נובל לשלום אונג סן סו-צ'י. השבוע אמורה לפוג תקופת המעצר הנוכחית שלה, שהחלה לפני חמש שנים. השבועון הבריטי "אובזרבר" דיווח היום על ציפייה בקרב תומכיה לשחרורה השבוע, כמחווה של החונטה בניסיון לשכנע את העולם שפניה אכן לרפורמות דמוקרטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ועידת התורמים בינגון, היום
צילום: AFP
מזכ"ל האו"ם מעל אזור האסון. ארכיון
צילום: רויטרס
ילדים בתור לאוכל במיאנמר. ארכיון
צילום: AP
מומלצים