שתף קטע נבחר
 

אושר בוועדה: חוק להגנה על חושפי שחיתויות

על פי הצעת החוק שאושרה היום לקריאה שניה ושלישית, מעסיקים שיתנכלו לעובדים שחשפו שחיתות במקום עבודתם, יהיו צפוים לעונש מאסר של 3 שנים. בנוסף יוכלו העובדים לתבוע את המעסיקים בסכום של עד 50 אלף שקלים ללא צורך בהוכחת נזק

לאחר שנתיים של עבודה מול משרדי הממשלה, אישרה היום (ג') ועדת העבודה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק שמטרתה להגן על חושפי שחיתויות מפני פיטורים או התנכלויות אחרות, כגון אי קידומם או פגיעה בתנאי עבודתם.

 

את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת שלי יחימוביץ' (עבודה) ואריה אלדד (האיחוד הלאומי-מפד"ל). על פי הצעת החוק, מעסיקים שיתנכלו לעובדים שחשפו שחיתות במקום עבודתם, יהיו צפוים לעונש מאסר של 3 שנים. בנוסף יוכלו העובדים לתבוע את המעסיקים בסכום של עד 50 אלף שקלים ללא צורך בהוכחת נזק. בנסיבות מיוחדות של הפרות מרובות של החוק מצד המעסיק יוכל בית המשפט לפסוק פיצוי מוגדל של עד 500 אלף שקלים.

 

ח"כ יחימוביץ' אמרה לאחר אישור ההצעה, כי "עובדים רבים אשר חושפים אי סדרים או שחיתות במקום עבודתם מוצאים עצמם לעתים קרובות מטרה לרדיפה ולמרור חייהם מצד מעסיקיהם ובמקרים רבים הם אף מפוטרים. החוק נועד להרתיע מנהלים מנקיטת סנקציות נגד חושפי שחיתויות ולפצות את מי שחשף שחיתות וסבל בשל כך".

 

ח"כ אלדד הוסיף, כי "החוק בא להגן על מי שהרהיב עוז, ומול סכנת התנכלות מעבידים ונידוי חברתי - למרות כל אלו חשף שחיתות במקום עבודתו. החוק הזה יהיה המגן על גופם, כבודם ופרנסתם של הטובים כשהם מעיזים להלחם ברעים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרון בנטוב
מיה קוך ז"ל, הלוחמת בשחיתות: החוק שהיה אמור להגן עליה
צילום: שרון בנטוב
מומלצים