שתף קטע נבחר

 

"מערכת נ"מ חדישה מרוסיה לאיראן - בספטמבר"

גורמי ביטחון אמרו כי משלוח ראשון של המערכת הרוסית S-300, צפוי להגיע לטהרן בתחילת ספטמבר והכנסתה לשימוש תימשך 6-12 חודשים נוספים. "מדובר במערכת איכותית בעלת יכולות מוכחות שתחייב מציאת פתרונות", אמרו הגורמים

איראן צפויה לקבל עד סוף השנה את מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-300, העלולה להערים קשיים על חיל האוויר הישראלי במקרה של תקיפת אתרי הגרעין במדינה - כך אמרו היום (ד') גורמי ביטחון ישראלים. על פי הדיווח, משלוח ראשון של המערכת - הידועה גם בכינוי SA-20 - צפוי להגיע לטהרן בתחילת ספטמבר והכנסתה לשימוש צפויה להימשך 6-12 חודשים נוספים.

 

מערכת הנ"מ החדשה גורמת ללא מעט דאגה במערכת הביטחון בישראל. גורמים ביטחוניים ציינו בעבר כי מדובר במערכת איכותית עם יכולות מוכחות,

שעשויה להציב אתגרים בפני ניסיונות תקיפה מהאוויר וכי אם תוכרז המערכת כמבצעית יצטרכו בחיל האוויר למצוא פתרונות כיצד להתמודד עמה. ככל הידוע, האיראנים - שכבר מחזיקים במערכת רוסית מסוג TOR-M1, ערכו לאחרונה אימונים ברוסיה כדי ללמוד על המערכת ותפעולה. 

 

"אין ספק שהמערכת הזו תעשה תקיפה אווירית באיראן לדבר קשה יותר. אך יש תשובה לכל אתגר וככל שזה נוגע לנו, ככל שהאיראנים יקבלו את המערכת מוקדם יותר - כך יהיה לנו יותר זמן לחקור את פריסתה בשטח ואת דוקטרינת ההפעלה שלה", אמר גורם בחיל האוויר.

 

לדבריו של הגורם, מערכת ה-S-300 נמצאת בידי כמה מדינות באזור, יוון לדוגמא, אך זו "כיבתה" את המערך במהלך התמרון האווירי הנרחב שערך חיל האוויר מעל הים התיכון. על פי כמה דיווחים, המערכת יכולה לעקוב אחר 100 מטרות בו זמנית ולשגר טילים על מטוסים הנמצאים בטווח של 120 קילומטרים ובגובה של עד 6,000 מטרים. בנוסף,

היא מסוגלת ליירט כלי טייס, טילי שיוט וגם ראשי חץ של טילים בליסטיים, בטווח של 150 קילומטרים ובגובה של עד 27 קילומטרים. גורמים צבאיים רוסיים התהדרו בעבר כי המערכת עולה על טילי הפטריוט האמריקנים.

 

איראן הודיעה על העסקה לרכישת ה-S-300 בדצמבר האחרון. רוסיה מצדה הכחישה את דבר העסקה שבוצעה ככל הנראה בתיווכה של בלארוס. רוברט היוסון, עורך בכיר במגזין "ג'יינס", אמר כי העסקה בוצעה דרך בלארוס כדי למנוע ביקורת נוספת על רוסיה, הנמצאת כבר כעת תחת לחץ מערבי עקב הסיוע שהיא מעניקה לבניית הכור הגרעיני בנתנז. "בלארוס היא 'המוציא והמביא' של רוסיה בכל פעם שהיא רוצה להכחיש עסקה. אך שום דבר לא קורה ללא אישור של מוסקבה", אמר היוסון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מערכת TOR-M1 (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים