המפרק: "מטרתנו - למכור את בורגראנץ'"
יום לאחר שבית המשפט מינה אותו למפרק הזמני של רשת המזון המהיר, עו"ד שאול ברגרזון מצהיר: "הכוונה היא למצוא מהר ככל האפשר רוכש שישמור על מקום עבודתם של עובדי הרשת"
מה הצעד הראשון שתנקוט?
ברגרזון: "קודם כל, נרכז את כל האינפורמציה והעובדות כדי שנדע מה נעשה. סדר העדיפויות הוא קודם לבחון את מצב העובדים, וכן אם יש טעם להמשיך להפעיל את הסניפים או שלא. אני מניח שתוך ימים בודדים נדע איפה אנחנו עומדים. בכל מקרה, בסניפים שנחליט להפעיל ימשיכו העובדים לקבל את שכרם. לגבי שכר העבר שלא שולם ל-1,500 העובדים, נבחן את האפשרות כבר בזמן הקרוב לתת להם מקדמות על חשבון השכר המגיע להם".
כמה שעות לאחר שמונית למפרק, מונה ד"ר שלמה נס ככונס נכסים. זה הפתיע אותך?
"לא הופתעתי מכך. גם כשמוניתי למפרק זמני אמרתי שאכבד את ההסכמות שאליהן הגיעו פז והספקים למינוי שלי ולמינוי של ד"ר נס. הגענו להסכמות בעניין כבר אתמול בלילה. שנינו נפעל לניהול העסק ומכירתו. עליי הוטל התפקיד לבחון את השעבוד שיש לפז. במקרה של מחלוקת, בית המשפט יכריע".
למעשה, אתה יכול לקבוע כי פז איננה נושה מובטחת אלא נושה רגילה. כך טענת בשם נטו בבקשת הפירוק.
"מעמדה של פז כנושה מובטחת ייבחן על ידי. אבחן את כל העובדות. בהחלט ייתכן מצב שאגיע למסקנה כי פז היא לא נושה מובטחת. בית המשפט יחליט בכך. אני עדיין לא התחלתי לדון בעניין".
קצת מוזר שבית המשפט מינה שני בעלי תפקידים. האם הנושים יצטרכו לשאת בנטל התשלום לשניכם?
"לא. השכר יהיה אחד, והוא יחולק בין שני בעלי התפקיד כך שזה לא ייפול על שכמם של הנושים".
מצב לא שכיח, שספק אם היה נחוץ
הדרמה בבית המשפט הגיעה אתמול לשיא, כאשר בפז הבינו שהשופטת אלשייך נעתרה לבקשת הספקים והעובדים ומינתה את עו"ד ברגרזון כמפרק זמני לרשת. אלשייך לא התייחסה לתגובת פז שהוגשה אליה, וכן לא להסכמה שהושגה בין פז לספקים שהגישו בקשת פירוק שלפיה ימנו מפרק זמני וכונס לרשת. זאת, משום שאלשייך לא דנה בתיקים הקשורים לפז (בעלה הוא דירקטור באחת החברות של צדיק בינו, שהינו בעל השליטה בפז).
כשפז הבינה שאלשייך לא נעתרה להסכמות הצדדים, היא מיהרה ללשכתו של השופט נסים ישעיה וביקשה למנות כונס נכסים. השופט ישעיה נעתר לבקשה, שהגישה עו"ד מיטל בן בסט. וכך מונו ביום אחד שני בעלי תפקידים לבורגראנץ', שיוצגה על ידי עו"ד יורם ראב"ד. הכנ"ר, באמצעות עו"ד רותי מזרחי, נתן הסכמתו למינוי שני בעלי התפקידים.
הוסכם כי המפרק הזמני יבחן אם פז היא אכן נושה מובטחת. אם יקבע שכן, הרי שתהיה לה עדיפות על פני שאר הנושים בכל הקשור לקבלת החוב המגיע לה. במקרה של מחלוקת שלא תיפתר - העניין יידון בפני בית המשפט.
מינוי שני בעלי תפקידים אינו מצב שכיח, וספק אם אכן היה נחוץ. עו"ד אופיר רונן, בא כוחם של חלק מעובדי בורגראנץ', אמר בתגובה על מינוי המפרק: "אנו מקווים שהמפרק יציל כמה שיותר מקומות עבודה ויזרז את הליך המכירה".
ממשרד התמ"ת נמסר כי אגף האכיפה במשרד יפעל לדאוג לזכויותיהם של בני הנוער, המהווים כ-70% מהעובדים בחברה. "נעקוב אחר הנעשה ונדאג שהם יקבלו את מה שמגיע להם על פי החוק," אמר ראש האגף, חזי אופיר.
אחד העובדים, א' ממרכז הארץ, בן 17, החל לעבוד בסניף של הרשת לפני כחודשיים, והיה אמור לקבל את שכרו לפני 10 ימים. "אמרו לנו שיש בעיות בתשלום ושלא נקבל את הכסף בזמן.
הבטיחו שיהיה בסדר, אבל אף אחד לא יודע מתי נקבל את הכסף," הוא מספר.
"ביקשו מאיתנו להמשיך ולהגיע לעבודה, אבל כבר אין לי חשק כי אני פוחד שלא אקבל את הכסף. ראיתי את הפרסומים על הקשיים של החברה, ואני חושש שאשלם את המחיר. אני לא יודע מה לעשות. בניתי מאוד על הכסף הזה להצטיידות לשנת הלימודים, אבל נראה לי שאצטרך לבקש
כסף מההורים". בחברת בורגראנץ' סירבו להגיב על הדברים.