שתף קטע נבחר
 

עובדי בורגראנץ': שלמו לנו או פטרו אותנו

הכונס והמפרק של הרשת הקורסת ביקשו מבית המשפט להוציא את העובדים בסניפים הסגורים שלה לחופשה ללא תשלום, אבל עובדי הרשת פנו לבית המשפט בבקשה להורות למפרקים לשלם להם שכר עבודה, או לחייב את המפרקים לתת להם מכתבי פיטורים

102 עובדים ברשת המזון המהיר בורגראנץ' הגישו היום לבית המשפט המחוזי בתל-אביב התנגדות להוצאתם לחופשה ללא תשלום. העובדים, שפנו לביהמ"ש באמצעות עורך הדין אופיר רונן, מבקשים מביהמ"ש להורות למפרקים לשלם להם שכר עבודה, או, לחילופין, לחייב את המפרקים לתת להם מכתבי פיטורין כדי שיוכלו לקבל דמי אבטלה מהביטוח הלאומי וטופסי 161 הדרושים לשחרר את השכר שהרשת חייבת להם ואת כספי הפיצויים שהופקדו עבורם בקופות גמל וקרנות פנסיה.

 

עובדי בורגראנץ' טרם קיבלו את שכרם לחודש יולי, עקב המשבר הפוקד את הרשת. כיום סגורים כמעט כל סניפי הרשת, אבל אתמול הגיעו מפרקי רשת בורגראנץ, שאול ברגרזון ואליעזר שפלר, וכונס הנכסים של הרשת, שלמה נס להסכם לפיו 24 סניפים יחזרו לפעילות במהלך השבוע, והעובדים המאיישים אותם יקבלו מקדמות על חשבון משכורות יולי ואוגוסט, ואילו שאר הסניפים יישארו סגורים והעובדים שאיישו אותם יצאו לחל"ת - כלומר, לא יקבלו שכר וגם לא יוכלו לקבל דמי אבטלה ואת הכסף שהרשת חייבת להם. 

 

מפרקי הרשת וכונס הנכסים שלה הגישו אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה לאשר את תכנית ההפעלה שגיבשו החברה למשך החודש הקרוב. במסגרת התוכנית, יפעילו המפרקים והכונס חלק מהסניפים שנסגרו בשבוע שעבר. המפרקים והכונס מבקשים, באמצעות עו"ד עמית לדרמן, לאשר להם לקבל אשראי בסך של עד 2.5 מיליון שקל ממקורות שונים לצורך תוכנית ההפעלה.

 

עוד עולה מבקשת המפעילים כי חברת פז ורשת נטו, הנושות המרכזיות של בורגראנץ', ישלמו כ-2 מיליון שקלים לפתיחת הרשת מחדש. לשם כך, הם ביקשו מבית המשפט לאשר להם לשלם מקדמות לעובדי בורגראנץ העובדים בסניפים שייפתחו ברשת בגין חוב החברה כלפיהם לפני שהרשת נכנסה לפירוק, בהיקף של על כ- 980 אלף שקל בגין חודש יולי, וכן סכומים נוספים בגין חודש אוגוסט. כמו כן ביקשו בעלי התפקיד מבית המשפט לאשר להם לפטר או להוציא לחופשה ללא תשלום חלק המועסקים בהפעלת סניפים שאינם עומדים להיפתח.

 

המפרקים והכונס ביקשו את אישור בית המשפט להפעיל 24 סניפים מתוך כ-70 סניפי הרשת, בנוסף לכ-15 סניפים הפועלים כיום, רובם בידי זכיינים. אלא שלדברי הכונס והמפרקים, העובדים הבהירו להם כי במידה ולא ישולם להם חוב החברה כלפיהם בגין שכר עבודתם לחודש יולי 2008, הם לא ישובו לעבודה. במקרה כזה לא ניתן יהיה להפעיל את סניפי החברה כיוון שלא ניתן להכשיר עובדים חדשים בפרק זמן סביר.

 

במהלך השבוע נסגרו מרבית סניפי הרשת הקורסת. נכון ליום חמישי בערב, רק שלושה מבין 67 הסניפים שנמצאים בבעלות הרשת עצמה עדיין פתוחים - בחולון, בפתח-תקווה ובנתניה. זאת, בנוסף לכ-15 סניפים המופעלים בידי זכיינים עצמאיים, שרובם, אם לא כולם, עדיין פתוחים.

 

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, החליט בית המשפט המחוזי בתל-אביב למנות את עו"ד ברגרזון למפרק הרשת ושל עו"ד נס לכונס הנכסים שלה, זאת לאחר שחברת פז, שהחזיקה בעבר בבורגראנץ' ומכרה אותה ב-2006 לבעלים הנוכחיים, יוסי חושינסקי, הגישה שלוש בקשות לכינוס נכסים, נטו הגישה בקשה אחת לפירוק וכך גם העובדים. פז היא הנושה הגדולה ביותר של הרשת והחוב אליה עומד על 15 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורגראנץ: התעללות בעובדים
מומלצים