חזרת הש"ץ
שורת חזנים מובילים התייצבה השבוע במגדל דוד בירושלים לקונצרט ממיטב יצירותיו של יוסל'ה רוזנבלט, החזן האגדי שנפטר לפני 75 שנה. סצינת החזנות, מתברר, חיה ובועטת
מגדל דוד הוא ללא ספק אחד המקומות היפים בארץ, אבל מגדל דוד בלילה - מואר באור זרקורים כשמעליו מתנוסס ירח מלא - הוא המקום המושלם לערב החזנות הייחודי שמתקיים שם כבר 15 שנה ברציפות בחודש אלול. השנה נערך הערב לציון 75 שנה לפטירתו של אבי כל החזנים, יוסל'ה רוזנבלט.
בתחילת השבוע התקבצו חובבי החזנות לדורותיהם במגדל דוד לקונצרט שכל כולו יצירותיו של רוזנבלט, שמלבד היותו חזן בעל קול נדיר, גם חיבר והלחין עשרות קטעי חזנות שבוצעו - ועדיין מבוצעים - על ידי גדולי החזנים בכל הזדמנות. במשאל קצר שערכתי בקרב החזנים בניסיון לברר האם הוא אכן הגדול מכולם קיבלתי אמנם שלל תשובות והסברים שונים, אך היה קשה לטעות במסקנה הסופית – רוזנבלט נכון ליום ראשון השבוע עדיין נושא את התואר.
בזה אחר זה עלו לבמה חזנים ותיקים וצעירים, שהעניקו שעות עונג עם ניחוחות נוסטלגיים מהמיטב של רוזנבלט כמו
"ובנחה יאמר" או "ושמרו", שבוצע על-ידי החזן נפתלי הרשטיק שמשמש גם כמורה בבית הספר לחזנים לחלק מאלו שהופיעו אחריו על הבמה.
הערב נחתם, כצפוי, בלחנו הנפוץ והמפורסם ביותר של רוזנבלט ל"שיר המעלות", שנאמר קודם ברכת המזון ומושר כיום מעל כל שולחן שבת בישראל - למרות שחלפו עשרות שנים מאז הולחן. הוכחה נוספת לכישרון ההלחנה הנדיר של
מי שנחשב ל"מוצרט" של החזנים.
הקונצרט הנוכחי מצטרף אל פרויקט הענק שבו "נוקו" הקלטות ישנות (מאוד) של רוזנבלט והוצאו מחדש בדיסק בו שוחזר הצליל והתווסף לו ליווי מוזיקלי. התוצאה היתה אלבום שמעניק חווית האזנה נדירה, המחייה את רוזנבלט בסלון הביתי.
בתוך כך נערכות ברחבי הארץ עוד הופעות חזנות רבות ומתברר שאם חזנות נשמעת לכם כמו מילה מהמאה הקודמת אתם פשוט לא בעניינים - סצינת החזנות חיה ובועטת. על הלפגוט כבר שמעתם?