אפוי למחצה ב"מיט בר"
אמיר קמינר יצא לביקור בסניף ההרצלייני של ה"מיט בר" וגילה שהתפריט זקוק לשיוף פינות ולניעור
לפני יותר מעשור פסעתי ברחוב אבן-גבירול בתל-אביב, והבחנתי בשני אחים צעירים, חייכנים ונאים, שהזמינו אותי לטעום מהמוקפצים שלהם. דומני שהם זה עתה חזרו מטיול בתאילנד, ומהכוך הקטן שלהם ניסו להפיץ את בשורת הנודלס. התרשמתי מהחביבות ומהשאפתנות שלהם, אבל מי היה מאמין שכעבור עשור הם יחלשו על מיני אימפריה.
המוקפצים האלה היוו קרש קפיצה עבור היזמים שי ושרון שלומי, מהר מאוד הם התקדמו הלאה ופתחו את "מיט בר", בשדרות ח"ן בתל-אביב, שהצליחה לשרוד בנוף המסעדנות ההפכפך ולהפוך למוסד יציב וקבוע, שמזמן אליו חובבי בשר. האחים שלומי כבר מזמן לא מסתפקים ב"מיט בר" והרחיבו את עסקיהם. לאחרונה הם חנכו את הסניף ההרצלייני, בלב בועת ההיי-טק.
לעסקית אספתי את חברי הקטן והמבריק ר' בעל התלתלים האדמוניים שזה עתה החל ללמוד בכיתה א' ואת אמו, מ', אשת היי-טק בדימוס. בעודה מחנה את המכונית, היא גילתה שה"מיט בר" ניצבת בדיוק ליד הבניין שבו שרצה בעבר 15 שעות ביום ולא היה לה זמן לבלות איתי.
באנו בסביבות 14:30 ונתיני המתחם כבר סיימו את הארוחה ונהרו בחזרה ללשכות שלהם. קומץ הסועדים יכול היה להרגיש ריקנות לא נעימה בחלל האימתני שנורא רוצה להיות ניו יורקי. גם כאן, כמו בסניף התל אביבי, התפריט מושתת על בשר. הארוחה כוללת סלט, שתייה ומנה בשרית (יש גם דג דניס בתנור). המחיר נקבע על פי המנה העיקרית.
(צילום: שלום בר-טל)
הסלט הצליח להפיל עליי תרדמה. העגבניות נחתכו הרבה לפני ההגשה, והרוטב היה כבד ושמנוני. כדי לעורר את העניינים חיפשנו ריגושים נוספים לפתיחת התיאבון. מזל שהתפריט מאפשר לזמן לשולחן מנות פתיחה תמורת תוספת סמלית של עשרה שקלים בלבד. צלחת האנטיפסטי נעה בין הבנאלי לשמנוני. חיבבתי רק את הלבנה. מ' היתה יותר סלחנית, וגם יותר מורעבת, ולכן חיסלה את הבטטות והסלק הלא ממש מפעימים. לפי מיטב זכרוני, באח התל אביבי, הפתיחים תמיד היו מוצלחים ומוקפדים.
בעיקריות הביעה מ' את כמיהתה לסטייק רציני. כנראה שהחופשה בצימר ברמת הגולן פתחה לה את התיאבון. זה היה חיזיון מלבב לראות את הדקיקה הצחורה והענוגה מסתערת על האנטרקוט המקומי (98 שקל). הסטייק היה מצוין והצדיק את מחירו. התוספות – כרובית מטוגנת ופירה – שימשו ליווי לא מזיק.
אחרי שזינבתי במנה של חברתי, קצת קינאתי בה, והצטערתי שדווקא הפעם החלטתי להיות דיאטטי, חסכוני ובריאותי, ובחרתי בחצי עוף בגריל במרינדת תבלינים ועשבי תיבול (54 שקל). העוף לא היה אחיד ברמתו ולא התרומם לגובה רם. חלקו היה פריך וטעים, אבל אגפים שלמים שלו היו יבשושיים ולא מלהיבים. גם תוספת האורז היתה תפלה.
ר', פרטנר ותיק עוד מהימים בהם היה בעגלה, דבק במנה החביבה עליו: המבורגר 250 גרם בלחמנייה וירקות (64 שקל). הוא היה מרוצה, אבל הותיר המון צ'יפסים חמודים בצלחת וגם לא סיים את הקציצה והתמסר לקינוח.
כמו שבוודאי שמתם לב, השולחן לא הגיע לאחדות דעים. דבר אחד בטוח, האחים שלומי חייבים לנער ולשייף את התפריט והמטבח של מיט בר ההרצליאני, גם כדי שהמוניטין שלהם לא ייפגע, וגם כדי שהמסעדה תשרוד ולא תסיים בדרך מפוקפקת בה נגוז המקום שקדם לה.
"מיט בר", הסדנאות 4, הרצליה פיתוח. טל' 09-4488659
מחיר העסקית: 95-25 שקל
ואם חורגים מהדיל: מנות ראשונות (תוספת 10 שקלים), אלכוהול וקינוחים
שעות העסקית: ב'-ה', 17:00-12:00
חנייה: ברחובות הקרובים עם כרטיס חנייה ובמגרשי החנייה באזור (בתשלום)
ציון: בסולם המדור - 7. בסולם האישה שאיתי - 8