הבנקאים: "המשק יציב - בזכות השמרנות שלנו"
בכירי בנק מזרחי-טפחות, דיסקונט והפועלים, שהופיעו בוועדת הכספים, תקפו את בתי ההשקעות. "בעיית המינוף בשוק החוץ-בנקאי היא בעיה מרכזית", אמר מנכ"ל מזרחי-טפחות, אלי יונס, והדגיש כי התכוון גם לשוק החוץ-בנקאי הישראלי
בכירי הבנקים מנצלים את המשבר בשוק ההון העולמי כדי לתקוף את בתי ההשקעות, שלקחו מהם חלק גדול מהיקף השליטה בהשקעות הציבור בעקבות רפורמת בכר. כך עולה מדברים שנשאו היום (ג') יושבי הראש של הבנקים בדיון מיוחד על המשבר שערכה היום ועדת הכספים של הכנסת. "בעיית המינוף בשוק החוץ-בנקאי היא אחת הבעיות המרכזיות", אמר מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות, אלי יונס, בנאום שנשא בדיון.
"יש גורמים שממשיכים לנהל היום מהפכות כמו מכירה בחסר של מניות שאינן בבעלות המוכרים במחיר נמוך משוויין", אמר יונס, ותקף את "המוסדות החוץ-בנקאיים, שמוכרים סחורה וגם נותנים ייעוץ למשקיעים".
בהתייחסו לוויכוח על רפורמת בכר אמר יונס: "לא ייתכן שאנחנו הולכים בדרך הנכונה בניגוד לזרם. הרחיקו מהבנקים את מנגנון ניהול הנכסים ואת רמת הסיכונים, ובחנו רק את האובייקטיביות של הבנקים, לבל ירוויחו יותר. יש תיקונים שאפשר וצריך לעשות היום, כמו שבאירופה לא חיכו עד לשיא המשבר כדי לתקן את השווקים".
יונס הבהיר ל-ynet, למען הסר ספק, כי הוא התכוון למוסדות החוץ-בנקאיים בישראל, ולא רק לאלה שגרמו למשבר בחו"ל.
בהתייחסו לתקציב המדינה קרא יונס לפתח מחדש נורמות שמרניות וציין כי אין מקום בשעה זאת להרחבת התקציב.
גם יו"ר דיסקונט, שלמה זוהר אמר כי: "מערכת בנקאית שמרנית היא המערכת הבריאה. לבנקים חלק ביציבות המשק, הודות לזהירותם". גם זוהר התייחס לרפורמת בכר באומרו: "אצלנו מכניסים רפורמות מבלי להכין את התשתית, והכלים ואחר כך מתגלים כשלים ביישומן".
דני דנקנר: "לעודד את הכסף היהודי"
דני דנקנר, יו"ר בנק הפועלים, קרא לנהל מדיניות של איפוק ושיקול דעת. "המערכת חזקה, אבל צריך לעזור לה, שלא תגלוש למיתון עמוק. ישראל נפגעה מעט אבל ניתן למזער גם את הפגיעה הזאת". דנקנר קרא לבחון את מדיניות שער החליפין, כדי למנוע בעיות שיתעוררו אם הדולר לא יתחזק. עוד קרא דנקנר לאחד את רשוית הפיקוח על שוק ההון. דנקנר ניצל את ההזדמנות לקרוא להורדת מסים, כיוון שלדבריו "יש הרבה כסף יהודי שרוצה להגיע לארץ וצריך לעודד את הגעתו".