שתף קטע נבחר
 

המדדים באירופה ננעלו בצניחה של 7%-9.2%

עיני המשקיעים באירופה היו נשואות לעבר וול סטריט - אך זו נפתחה בירידות והותירה את המדדים עמוק בתחום האדום. ממשלת הולנד תזרים 20 מיליארד אירו למוסדות פיננסיים. בבורסות אסיה נרשמו ירידות חדות - הניקיי צנח ב-9.6%

מפולת גם באירופה: המסחר בבורסות אירופה ננעל הערב (ו') בירידות תלולות, זאת בעקבות הירידות החדות שנרשמו היום באסיה ובפתיחת המסחר בוול סטריט; שם, בזמן נעילת הבורסות באירופה איבדו המדדים יותר מ-4%. מדד פוטסי בלונדון קרס ב-8.5%, מדד דאקס בבורסה של פרנקפורט נפל ב-8.05%, ומדד קאק הצרפתי צנח בכ-7.7%. הבורסה במדריד נפלה ב-9.2% ושוויץ איבדה 7.8%, הבורסה באיטליה ירדה ב-6.95%.

 

בהולנד נפלה הבורסה ב-8.5%. זאת, לאחר שהממשלה ההולנדית, בדומה לממשלות נוספות, החליטה להזרים 20 מיליארד אירו למוסדות פיננסיים "יציבים בבסיסם". זאת, במטרה להגביר את הנזילות בשווקים המקומיים. "במידה שהכסף לא יוזרם, הכלכלה תיעצר", אמר שר האוצר של הולנד, ווטר בוס,"בזמנים קשים אלו עלינו לשאת בעול הסיוע", הוסיף. הבנק המרכזי במדינה אף הודיע כי בכוונתו לשקול רכישת מניות בכורה של המוסדות אשר יפנו לסיוע ממשלתי. 

 

 

בורסות אסיה הגיבו היום אף הן לירידות השערים החדות שנרשמו אתמול בוול סטריט: מדד ניקיי היפני צנח בכ-11%, אך המסחר נסגר בירידה של כ-9.6%. החשש של המשקיעים הוא כי פעולות החילוץ של הממשלות והבנקים המרכזיים לא ימנעו את המיתון העולמי, וכי ההאטה מגיעה בצעדי ענק לענפים הריאליים. מדד האנג סאנג בהונג קונג סגר בירידה של כ-8%, מדד הבורסות הסיניות CSI, ירד ב-4.4%, ומדד שנחאי משולב הסיני איבד 3.6% בורסת דרום קוריאה ננעלה בירידה של 4%, ובורסת אוסטרליה איבדה כ-8%. הבורסה בהודו צנחה ב-7.07%.

  

    בורסת טאייוואן סגורה לרגל חג לאומי. בורסת אינדונזיה עדיין נעולה בעקבות צניחת השערים התלולה שלשום, שאילצה את הבורסה להיסגר, ביפן הוביל סקטור הפיננסים את המניות התעשייתיות לירידות שערים חדות.

      

     בהונג קונג טיפס שיעור הריבית הבין בנקאית לשלושה חודשים ל-4.41%, שיא של שנה. גם מדד Baltic dry index המשקלל את שיעורי ההובלה של סחורות, נפל אתמול ב-9.4%, ובכך משלים ירידה של 73% השנה. מדד זה מבטא בצורה הטובה ביותר את הלך הרוח בדרום מזרח אסיה, שכן מרבית חברות ההובלה והספנות נסחרות בבורסת המזרח הרחוק.

      

    הנפט, שצנח אתמול ל-86 דולר לחבית לקראת סוף יום המסחר- הוביל לצניחה גם במניות חברות הכריה והמשאבים. ריו טינטו נפלה ב-7%. 

     

    ועידת ה-G7

    שרי אוצר ובנקאים בכירים מקבוצת מדינות ה-G7 מתכנסים היום בוושינגטון בניסיון לבלום את הקריסה בשווקים הפיננסיים ולשקם את אמון הציבור בכלכלה העולמית. עם זאת הבכירים הגיעו לוושינגטון ללא אסטרטגיה רחבת היקף שאותה מחפשים המשקיעים.

     

    אמש בוול סטריט

    המסחר בוול סטריט, שנפתח אתמול (ה') בעליות שערים, נסגר בירידות חדות בגלל עליית ריבית הליבור בלונדון, שמשכה מטה את מניות הפיננסים לשפל של 12 שנה, לצד האטה בצריכה הפרטית בארה"ב, שעוררה את החשש שיצרניות הרכב, חברות הביטוח וחברות האנרגיה יהיו הקורבנות הבאים של משבר האשראי. דאו ג'ונס סגר לראשונה מתחת לרף ה-9,000 נקודות מאז 2003. ה-S&P 500 צנח לשפל מאז מאי 2003.  

     

    דאו ג'ונס ירד ב-7.33% לרמה של 8,579 נקודות - שפל של 5 שנים, נאסד"ק ירד ב-5.47% לרמה של 1,645 נקודות, ו-500 S&P ירד ב-7.62% לרמה של 909 נקודות. מתחילת השנה איבד הדאו 32.7% מערכו, בעוד שה-S&P 500 איבד 36% מערכו. מניית טבע איבדה 6.36%.

     

    אחת הסיבות העיקריות להאצת הירידות בשעה האחרונה של המסחר היתה הודעתה של סוכנות הדירוג האמריקאית S&P כי היא שוקלת להוריד את דירוג החוב של יצרניות הרכב הגדולות, ג'נרל מוטורס ופורד. 

     

    פולסון: ייתכנו עוד הלאמות

    שר האוצר האמריקאי, הנרי פולסון, אמר אתמול כי לא ישלול את האפשרות להלאים בנקים בארה"ב, כחלק מהמאמץ להפשיר את שווקי האשראי החונקים את הפעילות הכלכלית, ומחמירים את ההאטה.

     

     

    השתתפו בהכנת הידיעה: ענת ציפקין וגיל קול


    פורסם לראשונה 10/10/2008 08:20

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לא עוצרות באדום. צניחה בבורסות אסיה
    צילום: רויטרס
    מומלצים