שתף קטע נבחר

בוש: "החרדה מזינה חרדה ומונעת ראייה נכונה"

הנשיא האמריקני אמר כי בשל הפאניקה האופפת את השווקים, המשקיעים אינם מבחינים בצעדים שנעשי על מנת לפתור את המשבר. בוש: התוכנית לחילוץ תצליח אך זה ייקח זמן

הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש אמר היום (ו') כיתוכנית הממשל לחילוץ הכלכלה האמריקנית מהמשבר היא אגרסיבית מספיק בכדי להשיג את מטרותיה.  עם זאת, סייג הנשיא, את התוצאות המלאות שלה ייראה העם האמריקני רק בעוד זמן מה.בוש האשים את אווירת הפאניקה כגורמת למפולת בשווקים ואמר ש"חרדה מזינה חרדה ומקשה על המשקיעים להבחין בדברים הנעשים על מנת לפתור את המשבר".

 

"אנו אומה משגשגת עם משאבים עצומים ולרשותינו מגוון כלים ... ביכולתינו לפתור את המשבר הזה  - ונעשה זאת", כך לדברי בוש.

 בוש אמר את הדברים על רקע פגישת נציגי מדינות ה-G7 המתכנסים היום בוושניגטון על מנת לדון במשבר האשראי העולמי והמיתון המאיים לפגוע בכלכלות המערב. הנשיא ציין שמדינות המערב המובילות נועדות היום בניסיון לייצב את השווקים ולהביא לסיומה של הפאניקה ."באמצעות מאמצים משותפים אלו העולם שולח מסר החלטי. אנו בסירה אחת ונצא מזה יחדיו", אמר בוש.  

 

פגישת ה-G7

שרי אוצר ובנקאים בכירים מקבוצת מדינות ה-G7 מתכנסים היום בוושינגטון בניסיון לבלום את הקריסה בשווקים הפיננסיים ולשקם את אמון הציבור בכלכלה העולמית. עם זאת הבכירים הגיעו לוושינגטון ללא אסטרטגיה רחבת היקף שאותה מחפשים המשקיעים.  

 

בין האופציות הנשקלות לייצוב השווקים: הצעתו של שר האוצר הבריטי אליסטר דרלינג כי מדינות יערבו להלוואות בין בנקים. שר האוצר האמריקאי, הנרי פולסון, לא פסל את ההצעה הזו, כך דווח בבלומברג. הורדות חסרות תקדים של שיעורי ריבית ברחבי העולם לא מנעו את הפניקה שפרצה היום בשווקים הפיננסיים, דבר שמאלץ את קובעי המדיניות לחפש מוצא אחר. 

 

הבכירים מארצות הברית, יפן, גרמניה, בריטניה, צרפת, קנדה ואיטליה יתכנסו לראשונה מאז פרץ המשבר העולמי בחודש שעבר. קרן המטבע הבינלאומית, אשר הפעילה מנגנון חירום על מנת לסייע למדינות שנקלעו למשבר, ופורום היציבות הפיננסית, קיימו אתמול שיחות חירום עם גורמים רשמיים מ-27 מדינות על מנת לדון בתגובות אפשריות למשבר. פולסון סייע בניהול הפגישה.  משתתפי פורום ה-G7 צפויים לפרסם הודעה רשמית משותפת בשעה שש בערב זמן וושינגטון. 

 

הבעיה הניצבת עתה בפני ה-G7, היא שהשווקים ממשיכים לקרוס למרות פעולות חירום שננקטו, על רקע העובדה שהבנקים אינם ששים להלוות האחד לשני כסף. כאמור, שר האוצר הבריטי מעוניין כי מדינות יערבו להלוואות בין בנקים על ידי הפיכת הבנקים המרכזיים לגופים לסילוק הלוואות או על ידי גיבוי ממשלתי. "זו תהיה דרך אפקטיבית להקל את המשבר", אמר מרק צ'נדלר, ראש אסטרטגיות מטבע בקבוצת בראון הרימן בניו יורק.פולסון לא הביע התלהבות מהרעיון, אך גם לא פסל אותו. 

 

בינתיים מתכנן פולסון ללכת בעקבות דרלינג בכיוון אחר - רכישת מניות במגוון בנקים בתוך שבועות, במסגרת תוכנית החילוץ, בהיקף של 700 מיליארד דולר, שאותה אישר הקונגרס בדוחק בשבוע שעבר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא בוש למנהיגי העולם: "אנו בסירה אחת"
צילום: רויטרס
מומלצים