טיפים לארוחת חוץ נכונה:
- העדיפו ארוחות מבוגרים (שאותן תחלקו בין הילדים), על פני ארוחות ילדים.
- ילד בן 12-6 צריך מנה של 150-100 גרם בשר. סטייק של 500 גרם יספיק להאכיל חמישה ילדים. שיפוד אחד מספיק לילד.
- אם אתם מזמינים מנת פסטה, כדאי לשאול מה גודל הצלחת. מנה סבירה כוללת כוס וחצי פסטה מבושלת (כ225- גרם.(
- את הפסטה נסו להעשיר בתוספת גבינה, דג או עוף במסעדה בשרית.
- בחרו פסטה ברוטב עגבניות וכשהיא מנה עיקרית, הוסיפו קיטנית. מנה של מרק שעועית תשדרג את הארוחה בחלבון.
- הזמינו משהו איכותי ממשפחת החלבונים, כמו בשר או דג בגריל לא מטוגן.
- לקינוח, עדיף סורבה על בסיס פירות. הוא בדרך כלל מכיל פחות סוכר, יותר מים, ואם יתמזל מזלכם - גם קצת פירות.
- הזמינו קנקן מים ולא שתייה ממותקת. הרבה מאוד ילדים שותים מים בשמחה.
- לא פעם ארוחות עסקיות משתלמות יותר, הן מהבחינה הכלכלית והן מהבחינה התזונתית, מאשר ארוחת ילדים.
מומלצים