מ-1 בנובמבר: אסור להשקות גינות
בחודשי הקיץ, בשל משבר המים, נאסר על השקייה בממטרות בשעות היום בשל אידוי. מנובמבר חל איסור רחב יותר על ההשקייה: אסור להשקות גינות ציבוריות וגינות פרטיות הגדולות מ-50 מ"ר, אלא אם מותקנות טפטפות המגובות בקוצבי מים וקוצבי זמן השקייה
קושרים את הצינור; עוברים לקקטוסים: מהיום (שבת), 1 בנובמבר, תיכנס לתוקף הוראה שעה האוסרת השקיית גינות ציבוריות ופרטיות שגודלן מעל 50 מטרים רבועים. מי שיפר את התקנה עלול להיקנס ב-250 שקלים למשתמש פרטי, ובאלף שקלים לתאגיד.
ברשות המים אמרו כי מדובר בתקנה ותיקה שהותקנה ב-2001 ואין לה קשר ישיר למשבר המים הנוכחי, אולם בתקופה זו של בצורת היא מקבלת משנה תוקף.
בעלי גינות קטנות אמנם יכולים להמשך ולהשקות, אך שינוי בתעריפי ההשקייה לגינון פרטי שנכנסו לתוקף באוגוסט הפכו את אחזקת הגינה הפרטית ליקרה יותר מבעבר. השינוי בתעריפים גרם לייקור של בין 35 ל-90 אחוז במחיר המים להשקייה פרטית.
עוד בנושא משבר המים:
- רגע לפני שמייבשים לנו את הדשא / ד"ר סיניה נתניהו
ראש העיר מבזבז מים? סגרו לתושביו את הברז / ד"ר עדי וולפסון
על פי התקנות, עליהן חתום יושב ראש רשות המים, פרופ' אורי שני, מחודש מאי ועד אוקטובר - בתקופה החמה - מותר להשקות גינות בממטרות רק בין שבע בערב לשבע בבוקר (בטפטפות ניתן להשתמש גם ביום). לעומת זאת, מסוף אוקטובר - בתקופת הסתיו והחורף - אסור כלל להשקות גינות ציבוריות או גינות פרטיות הגדולות מ-50 מטרים רבועים. בתקופה זו ניתן להשתמש בטפטפות רק כשהן מגובות במערכת הכוללת מד מים, קוצבי זמן השקיה או קוצבי מים שמסוגלת לספק כמות מים שונה לקבוצות צמחים שונות.
בקרוב: מכסות מים לגינון ציבורי
לצד ייקור המים להשקייה פרטית, נכנסה באוגוסט לתוקף גם תקנה הפונה למגזר הציבורי - ובעיקר לרשויות המקומיות. התקנה במסגרת התקנה נאסר על רשויות מקומיות להקים גינות חדשות שאינן חסכוניות במים, או לשתול דשאים חדשים.
ואולם, ברשות המים אמרו כי רשויות מקומיות רבות התעלמו מהתקנה באופן בוטה, ולעיתים המשיכו לשתול גינות ודשאים גם לאחר שקיבלו פניות בנושא מהרשות.
גורמים ברשות אמרו כי הם רואים בתופעה זו של ביזבוז מים בעת משבר כחמורה מאוד, ולכן מתכוונים בקרוב לפעול לגיבוש מכסות מים שיוקצו לגינון הציבורי בערים וברשויות המקומיות, בדומה להקצאות המים לחקלאות.
במרכז השלטון המקומי מתחו ביקורת על הצעד המתוכנן. "תוכניות רשות המים יפגעו בעיקר באזרחים ולא ברשויות. מוטב לרשות המים לגנוז את תוכניותיה, מכיוון שהיא פוגעת בציבור, והורסת את משק המים", מסרו.