שתף קטע נבחר

מועדון כושר סירב לבטל מינוי, ויפצה

"בודי-ליין" בירושלים סירב לבטל מינוי של לקוחה שהתאמנה במכון וחשה סחרחורת. ביהמ"ש חייב את המועדון לבטל את המינוי, להשיב ללקוחה את כספה ולפצותה בגין עוגמת נפש

ב-13 בינואר השנה רכשה התובעת ממועדון הבריאות והכושר "בודי-ליין" מינוי למשך שנתיים.

 

למחרת הגיעה התובעת למכון, והחלה להתאמן במכשירים. זמן קצר לאחר מכן חשה סחרחורת קשה. בשל כך ביקשה לבטל את העסקה בו במקום, אך המכון סירב. שלושה ימים לאחר מכן פנתה התובעת לרופאת משפחה, אשר המליצה לה להפסיק את פעילותה במכון הכושר בשל הסחרחורות.

 

 

התובעת פנתה במכתב למכון וביקשה לבטל את המינוי, אך המכון לא הגיב - אף לא למכתבים ששלח עו"ד של התובעת עם העתקים למועצה הישראלית לצרכנות. רק בסוף פברואר התייחס המכון למכתבי התובעת, וסירב לבטל את ההתקשרות. המכון הסכים להעברת המינוי או להקפאתו.

 

בשל כך הגישה התובעת תביעה לתשלום פיצוי בסך 8,776 שקל.

 

ההסכם סוכל

התובעת טענה כי ההסכם סוּכּל לאור מצב בריאותה, ולכן המכון חייב להסכים לביטול המינוי ולחדול מלחייבה. עוד טענה התובעת, כי הסעיף בהסכם שלפיו "המינוי אינו ניתן לביטול" הוא סעיף מקפח בחוזה אחיד.

 

נוסף על כך, לדברי התובעת, המכון לא קיים את סעיף 4 לחוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), שלפיו יש לקבל אישור רפואי לפני חתימה על המינוי.

 

המכון טען מנגד כי התובעת הסכימה לתנאי הקבוע בהסכם, שלפיו לא ניתן יהיה לקבל החזר כספי. כן טען המכון, כי האישור הרפואי לא נדרש, מכיוון שבשלב זה ניתן להסתפק בהצהרת בריאות. זאת, הואיל והתובעת החלה להתאמן באופן ארעי על סמן הצהרתה.

 

השופט יחזקאל ברקלי מבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים קיבל את התביעה, וקבע כי בהסכם ישנו תנאי המונע מהתובעת באופן בלתי-סביר להביא את החוזה לקצו. עוד נקבע, כי ההסכם לא השתכלל, משום שהתובעת לא המציאה אישור רפואי כנדרש בחוק.

 

לפיכך נפסק כי על המכון להחזיר לתובעת את כל הסכומים שגבה ממנה, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, ולשלם לה שכר טירחת עו"ד בסך 1,300 שקל, אגרת משפט בסך 88 שקל וכן 1,000 שקל בגין עוגמת נפש.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים