בעלי משמר: העובדים שעתרו לא זכאים לפיצויים
עו"ד יוסף ליאב, הבעלים של חברת כוח האדם שקרסה, מבקש לבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כנגדו: המטרה היתה להכפיש אותי ולהציגני כ"עבריין נמלט". לדבריו, אין על החברה חובה לתשלום פיצויי פיטורין לעותרים נגדה
עו"ד יוסף ליאב, הבעלים של חברת כוח האדם שנסגרה "משמר" מבקש לבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כנגדו."אין כל עילה לעיכוב יציאתו של ליאב מהארץ. המטרה היחידה של הבקשה לעיכוב היציאה היתה להשפיל את המבקש ולהכפישו ולהציגו כ'עבריין נמלט' אף שלדברים אלו אין כל בסיס עובדתי", טוען ליאב בתגובה שהגיש היום (ד') לבית המשפט המחוזי בת"א באמצעות עו"ד אודי גינדיס.
בית המשפט הוציא לאחרונה צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד ליאב בהמשך לבקשה שהגיש המפרק הזמני של חברת משמר. בקשת הפירוק הוגשה על ידי כ-50 עובדים, מרביתם פועלי ניקיון, שטענו כי חברת משמר לא שילמה להם כספים המגיעים להם.
ליאב טוען בתגובתו כי "המשיבים (העובדים שהגישו הבקשה-ל.ד) כשלו מלהוכיח נסיבות אשר יש בקיומן בכדי להצדיק מתן צו עיכוב יציאה מן הארץ". בתצהיר שהגיש ליאב לבית המשפט הוא אומר:"הנני מוותיקי הענף, כבן 70, ומשמש כיו"ר האיגוד הכל ארצי של מפעלי הניקיון והאחזקה המאוגדים בלשכת התיאום של הארגונים הכלכליים.
"השקעתי למעלה מ-8 מיליון שקל מכיס הפרטי בחברה. ובמקביל קיבלתי בעת האחרונה שכר שולי המסתכם בסך של 3,850 שקל בלבד. החברה היתה מפעל חיי. המשיבים (העובדים שהגישו את בקשת הפירוק-ל.ד), רובם ככולם עבדו כעובדי שירותים בבית חולים סורוקה של שירותי בריאות כללית.
"בקשת המשיבים למינוי מפרק זמני, נסמכת על הטענה, כי - כביכול - אין כל מחלוקת בדבר זכאות המשיבים לפיצויי פיטורין. דא עקא, החוב שנוי במחלוקת. החברה תטען, כי אין עליה חובה לתשלום פיצויי הפיטורין (וכי אלה כלל לא מגיעים) למשיבים", נטען בתגובה.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב מינה בשבוע שעבר את עו"ד רמי קוגן למפרק הזמני של חברת כוח האדם "משמר חברה לשמירה ביטחון ושירותים" מיבנה. החברה פיטרה 700 עובדים קשיי יום, וכ-800 עובדים נוספים מאז אוגוסט. במקביל נעתר השופט אבי זמיר לבקשת המפרק והוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד יוסף ליאב, היו"ר והבעלים של חברת האבטחה וכוח האדם.