שתף קטע נבחר

פלורידה: בוטל האיסור על הומואים לאמץ

במדינה האחרונה שאסרה לחלוטין אימוץ על-ידי חד-מיניים, ביטלה שופטת את החוק בן 31 השנים וקבעה: "אין כל סיבה מדעית להתבסס על נטייה מינית". המדינה תערער

גם בפלורידה, זוגות חד מיניים יכולים מעכשיו לאמץ. שופטת במיאמי ביטלה היום (ג') חוק בן 31 שנים במדינה, שמנע מזוגות הומואים ולסביות אימוץ ילדים - וקבע שאין כל סיבה חוקית או מדעית שיכולה לאסור על מישהו לאמץ על בסיס נטייה מינית בלבד.

 

השופטת, סינדי לדרמן, פסקה שהחוק פוגע בשוויון זכויותיהם של הילדים להגנה. היא דחתה את טיעון המדינה, לפיו "יש ענן שחור מעל בתים של זוגות חד-מיניים וילדיהם", והזכירה שאין בפלורידה מניעה מהומואים לשמש כהורים במשפחות אומנה.

 

פלורידה היא המדינה היחידה שבה היה קיים איסור מוחלט שכזה. בארקנסו, אישרו המצביעים בחודש שעבר סעיף - שכמוהו קיים גם ביוטה -

 לפיו זוגות שאינם נשואים אינם מורשים לאמץ או לשמש כהורי אומנה. מיסיסיפו אוסרת על זוגות הומואים לאמץ, אך לא על רווקים.

 

בדיון במיאמי, הוצגו מטעם המדינה טענות של מומחים, לפיהן בקרב זוגות הומוסקסואלים קיים שיעור גבוה יותר של שימוש בסמים ובאלכוהול; שמערכות היחסים שלהם יציבות פחות לעומת הטרוסקסואלים; ושילדים במשפחות אלו סובלים מסטיגמה חברתית. 

 

השופטת, בפסיקה באורך 53 עמודים, דחתה את הטענות הללו מכל וכל. היא קיבלה את טענות התובעים, שהביאו מומחים משלהם בתחומי פסיכולוגיה של הילד, עבודה סוציאלית ועוד - כולם הסבירו שאין הצדקה מדעית לאיסור האימוץ.

 

"דמעות האושר הראשונות בחיים"

נציגי המדינה מתכננים לערער בהקדם על הפסיקה, והמאבק המשפטי צפוי להיגרר לבית המשפט העליון של פלורידה. כבר בספטמבר קבע שופט באזור קי-ווסט, שנחשב ידידותי לקהילה ההומוסקסואלית, כי החוק אינו הולם את חוקת המדינה. ואולם משמעותה של אותה פסיקה הייתה מוגבלת מבחינה משפטית.

 

"היום בכיתי את דמעות האושר הראשונות בחיי", אמר מרטין גיל (47), שהוא ובן זוגו יורשו כעת לאמץ שני אחים, בני 4 ו-8, בהם טיפלו מאז 2004. לדבריו, שני הבנים התאמנו בכתיבת שם משפחתם החדש, והגדול אף אמר: "זה מה שיהפוך אותנו למשפחה".

 

גם ארגוני זכויות הומואים ולסביות מיהרו לשמוח על ההחלטה, לאחר שהחשיבו את החוק בפלורידה לדרקוני ביותר בארצות הברית כולה. "העוול היה צריך להיות מתוקן מזמן", אמרה יו"ר המועצה לשוויון במשפחה שבסיסה בבוסטון, ג'ניפר קרייזלר.

 

לעומת זאת, טען מי שהוביל תנועה לאיסור על נישואי הומואים בפלורידה, ג'ון סטמברגר, כי הפסיקה הנוכחית היא "אקטיביזם שיפוטי קלאסי", והביע ביטחון שתתהפך לאחר הערעור. "טובת הילדים חייבת להיות השיקול הראשון", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים