ישראל מפרגנת: "הקומנדו ההודי עשה כל שניתן"
במשרד החוץ דוחים טענות על ביקורת סביב תפקוד הכוחות המקומיים בבית חב"ד במומבאי: "היחסים בין ישראל והודו מושתתים על הבנות עמוקות ומשותפות, אשר עמדו היטב למבחן ברגעי משבר אלה". אולמרט: לרגע לא שקלנו לשלוח תגבורת לצבא ההודי "המאומן והחזק"
בהודו הולכת וגוברת הביקורת מבית, על מה שנראה כאוזלת יד מצד שירותי המודיעין והביטחון ערב המתקפה במומבאי - ובעת התרחשותה. גם מומחים לביטחון ולטרור במערב העירו כי באופן בו פעלו כוחות הקומנדו המקומיים - במבצע שנמשך לא פחות מ-60 שעות - לבני-הערובה בבית חב"ד לא היה סיכוי רב לשרוד. דווקא בישראל, שמשגרת למומבאי צוות מז"פ וכן נציגים ממשרד הביטחון והשב"כ, נרתמים לחלוק שבחים לרשויות בהודו - והודפים טענות הפוכות.
"משרד החוץ דוחה ממכל וכל פרסומים לפיהם ישראל מותחת ביקורת על פעולת הקומנדו ההודי לשחרור בית חב"ד", אמר בשיחה עם ynet דובר המשרד לתקשורת ישראלית, יוסי לוי. הוא הדגיש כי "מהרגע הראשון שיתפו ההודים פעולה עם ישראל ברמות הבכירות ביותר, הן במידע מודיעיני והן בכל סיוע שישראל ביקשה".
"בישראל משוכנעים כי הכוחות ההודיים עשו הכל על מנת למנוע פגיעה בחטופים ובאזרחים במהלך הפריצה לבית חב"ד", מבהירים במשרד החוץ ומוסיפים: "היחסים בין ישראל והודו מושתתים על הבנות עמוקות ומשותפות, אשר עמדו היטב למבחן ברגעי משבר אלה".
אנשי קומנדו סביב בית חב"ד (צילום: AFP)
גם ראש הממשלה אהוד אולמרט שיבח היום את העמיתים בניו-דלהי
ובמומבאי. בפתח ישיבת הממשלה השבועית הוא הודה לשלטונות הודו על שיתוף הפעולה, על העדכונים השוטפים ועל הדאגה לבני-הערובה היהודים והישראלים. כן הבהיר כי בשום שלב לא נשקלה האפשרות לצרף כוחות ישראליים לכוחות הצבא ההודי "המאומן והחזק", כהגדרתו.
נשיא המדינה, שמעון פרס, שלח היום תנחומים למשפחות ואמר כי האבל הוא נורא והכאב גדול. "הלקח הוא שאין בעולם מקום מוגן, והבעיה היא כלל עולמית", אמר פרס והוסיף: "הודו היא ארץ גדולה עם מדיניות משלה. אנו יכולים לשלוח סיוע רק אם המדינה הייתה מבקשת זאת".
בינתיים, בתת-היבשת ההודית מתלהטים היצרים. כמה מבכירי המודיעין והביטחון מיהרו להסיק מסקנות אישיות, ואילו האצבע המאשימה כבר מופנית לעבר פקיסטן. באיסלאמבד מדברים על הפנייה אפשרית של כלל הכוחות לעבר הגבול ההודי - בצעד שעלול להוביל להסלמה נוספת בין שתי מעצמות הגרעין.