רשמית: ארה"ב נמצאת במיתון מדצמבר 2007
צוות של הלשכה הלאומית האמריקנית למחקר כלכלי מצא כי המיתון החל כבר לפני כשנה. הבית הלבן: "חשוב שנמשיך בתמיכה בשווקים". בוש: "מצר על המשבר"
העובדות בשטח הופכות למציאות. צוות של הלשכה הלאומית האמריקנית למחקר כלכלי (NBER) קבע כי הכלכלה האמריקנית נפלה למיתון בשנה שעברה.
מה-NBER - ארגון מחקר כלכלי הפועל ללא מטרות רווח - נמסר הערב (יום ב') כי צוות של כלכלנים אקדמאים החוקרים מחזורי עסקים בחנו את הנושא, והחליטו כי המיתון החל כבר בדצמבר 2007. כלכלנים רבים מאמינים כי מגמת ההאטה הכלכלית תמשך עד לאמצע 2009, ותהיה החמורה ביותר מאז המיתון בשנים 1982-1981.
נהוג לקבוע מיתון כאשר ישנה צמיחה שלילית בשני רבעונים רצופים לפחות, אך הכלים בהם עשו שימוש צוות ה-NBER נחשבים לרחבים ומדויקים יותר. התמ"ג אכן ירד ב-0.2% ברבעון האחרון של 2007, אך עלה ב-0.9% ו-2.8% ברבעונים שלאחר מכן, וירד ברבעון השלישי ב-0.5%. יחד עם זאת, נתוני התעסוקה החלו יורדים כבר בינואר 2008.
הבית הלבן הגיב לחדשות, ודובר מטעמו, טוני פראטו, מסר בהצהרה כי "הדבר החשוב ביותר הוא מה שנעשה בנושא כרגע - השבת השווקים הפיננסים ושוק האשראי לפעילות רגילה, ולהמשיך בהשגת התקדמות בשוק הנדל'ן".
נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, אמר בראיון לרשת ABC, כי הוא מצר על כך שהמשבר הגלובלי עלה לאזרחי ארה"ב במשרות ובחסכונות פנסיוניים מכווצים. "אני מצטער שזה קורה, כמובן", אמר בוש, והוסיף: "ברור שאיני מחבב את הרעיון של אנשים המאבדים את מקום עבודתם, או שנאלצים לדאוג לפנסיה שלהם. מצד שני - העם האמריקני מבין שאנחנו נשמור על המערכת".