אולמרט ועיני יקימו צוותים לדיון בבעיית הפיטורים
ראש הממשלה ויו"ר ההסתדרות נפגשו אמש לדיון ברשת הביטחון הפנסיוני ובבעיית הפיטורים המתרחבת במשק. השניים סיכמו על הקמת צוותים שידונו בשמירה על מקומות העבודה
בתום הפגישה, שארכה כשעה, מסרו שני הצדדים כי היא התנהלה באווירה חיובית. אולמרט ועיני סיכמו כי צוותי עבודה מטעמם ייפגשו כדי לדון ברשת הביטחון ובבעיית הפיטורים.
מלשכת ראש הממשלה נמסר, כי במהלך הפגישה עלו רעיונות שונים לצעדים לעידוד המשק, וכי עיני הביע את תמיכתו ברשת הביטחון והסכים כי יש לאשר אותה בהקדם.
ראש הממשלה אמר לעיני: "אני מרוצה משיתוף הפעולה הקיים בינינו ואני יודע כי בראש מעייניך נמצאת הדאגה לעובדים. גם אני שותף לדאגה זו ולכן במקביל להעברת תוכנית ההגנה על החסכונות הפנסיונים בממשלה, יהיו צוותי עבודה שידונו בצעדים נוספים שמטרתם שמירה על מקומות העבודה".
עיני אמר בתום הפגישה כי אולמרט הבטיח לטפל באופן אישי בנושא הפיטורים בשיתוף כל הגורמים במשק לרבות ההסתדרות והמעסיקים. "ראש הממשלה מבין את גודל השעה, שהמשבר כבר כאן, ואני שמח על כך", אמר עיני.
בנוגע לרשת הביטחון לחיסכון הפנסיוני אמר עיני צוותים משני הצדדים ייפגשו כדי ללמוד את הנושא: "הגענו למצב שיש רשת ביטחון ואני מקווה שהרשת תיפרס במהרה", אמר.
"טוב שראש הממשלה מעורב בנושא הפיטורים"
גורמים בהסתדרות מעריכים בעקבות השיחה, כי אולמרט ימשיך להיות מעורב בנושא רשת הביטחון ולא יאפשר לה להתמסמס. בעניין הפיטורים אמרו גורמים בהסתדרות: "אנחנו מודעים לכך שלאוצר יש תוכניות בנושא. התוכניות של האוצר הן מנגנון שונה מהמנגנון שאנחנו מציעים כדי לטפל בבעיה - גם בהיקפו הכספי וגם באופן הפעלתו, אבל ניתן להתגבר על הפערים בהידברות עם האוצר. טוב שראש הממשלה מודע ומעורב כעת גם הנושא הזה".
עיני ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מציעים תוכנית לפיה יינתנו ערבויות והלוואות לעסקים שיסכימו לשחרר עובדים לחופשה ללא תשלום (חל"ת) במקום לפטרם. זאת, בתנאי שהמעסיקים יתחייבו לקלוט את העובדים בחזרה לעבודה תוך כשנה. הביטוח הלאומי ישלם לעובדים דמי אבטלה בתקופת החל"ת. מטרת המהלך היא למנוע פיטורים, לאפשר לעובדים לשמור על הביטחון התעסוקתי שלהם ולאפשר למעסיקים לשמור על כוח האדם המיומן ולהשתמש בו לאחר המשבר.
עיני אמר שלשום ל-ynet כי כל ארגוני המעסיקים (כולל איגוד לשכות המסחר ת.ג) תומכים במהלך. מדובר למעשה בהרחבה ושכלול של מנגנון שקיים באופן תיאורטי כבר היום אך אינו מתפקד בפועל. באוצר לא שוללים את המהלך אך עדיין לא בוצעו דיונים קונקרטיים כדי לקדם אותו.