שתף קטע נבחר

 
צילום: איי פי

הקרב התקשורתי: "נלחמים גם על זמני שידור"

בישראל למדו לקח ממלחמת לבנון השנייה ושלחו לאולפני הטלוויזיה הזרים את התותחים הכבדים. ראש הממשלה ביקש גם מיו"ר האופוזיציה נתניהו להתגייס. "בינתיים אנו מנצחים", אמר דובר ראש הממשלה

ראש הממשלה, שרת החוץ ושר הביטחון התראיינו בימים האחרונים כמעט לכל ערוץ טלוויזיה גדול ברחבי העולם כדי לנסות לשכנע את דעת הקהל הבינלאומית כי הפעולה הצבאית בעזה הכרחית. כדי לשדרג את הכוח התקשורתי של ישראל החליט אהוד אולמרט לגייס היום (ב') גם את יושב ראש האופוזיציה, בנימין נתניהו.

 

ראש הממשלה, קיים פגישת עדכון עם נתניהו וביקש ממנו להירתם למען מאמצי ההסברה של ישראל ברחבי העולם. בעקבות מלחמת לבנון השנייה למדו בישראל לקח והכינו תוכניות וחומרי הסברה. הפעם המערך הישראלי פועל באופן מתואם מול התקשורת הבינלאומית.

 

לחימה בדרום - עדכונים אחרונים:

 

הגורמים הרשמיים מבהירים כי המטרה היא לא תמיד להראות שישראל היא הצודקת. "המאבק על ההסברה אינו מכירת מילקי", אמר יעקב גלנטי, ראש מטה ההסברה הישראלי של מבצע "עופרת יצוקה" ויועץ התקשורת של ראש הממשלה, "לעולם תמונה של גופה מרוטשת מעזה תפעל על דעת הקהל הבינלאומית הרבה יותר מכל דבר אחר. מכיוון שאיננו פועלים למכור את תדמיתה של ישראל, אלא לקדם את מטרתה המדינית-ביטחונית, לאפשר את המבצע, הרי שבינתיים אנו מנצחים במישור הזה".   


לבני בראיון לאל-ג'זירה

 

האחראי על ההסברה בלשכת ראש הממשלה ירדן ותיקאי, הוסיף: "אנחנו מגיעים לכל כלי התקשורת בעולם. לאחר הכנה מדוקדקת שנמשכה חודשים רבים, וכללה הכנת החומר, הפצתו וקיום תרגילים, הגענו לרגע האמת. אנו עושים את המקסימום בכל הכלים העיתונאים, כדי להציג את העמדה שלנו, באנגלית, בערבית, ברוסית, ובכל שפה אחרת. זה מאבק לא קל, אבל אחרי יומיים וחצי אפשר לומר שהמסר הישראלי מועבר".

 

במשרד החוץ מופעלת תחנת מעקב לתקשורת זרה המוצבת בנווה אילן. התחנה בוחנת את התפלגות זמני השידור בין דוברים ישראליים והפלסטיניים בשש רשתות שידור זרות גדולות. דובר משרד החוץ יוסי לוי, סרב לפרסם את הנתונים המדוייקים, אך הבהיר כי הדוברים הישראלים מקבלים יותר זמן מסך: "אנחנו מצויים ככלות הכל במלחמה, גם על זמני שידור", הוא אומר. הדוברת המרכזית של ישראל בתקשורת הזרה היא שרת החוץ ויושבת ראש קדימה ציפי לבני.


נשלח למערכה התקשורתית. אהוד ברק 

 

משרד החוץ מפעיל גם את מרכז התקשורת בשדרות, המאויש ב-2-3 נציגים קבועים. המרכז מספק מידע לעיתונאים זרים שהגיעו לסקר את המערכה המתפתחת סביב עזה. המערכה התקשורתית מתרחשת גם מעבר לים ולכן הורה מנכ"ל משרד החוץ, אהרון אברמוביץ', לנציגי ישראל בחוץ לארץ לדווח על ראיונות שהם מעניקים לכלי תקשורת. אברמוביץ' הוא האחראי על ההסברה הכוללת של משרד החוץ.

 

ישראל מקפידה הפעם לא לוותר גם על כלי התקשורת בעולם הערבי. ברשתות כמו אל-ג'זירה למשל מתראיינים על בסיס קבוע בכירים דוברי ערבית כמו השרים אבי דיכטר ובנימין בן אליעזר וסגן השרה מגלי והבה.

 

גם על האינטרנט לא מוותרים ולכן הועלה לרשת שיתוף הסרטים "יוטיוב", ראיון שנערך עם בן אליעזר בערבית. "זאת כדי שכאשר מקלידים את מילות החיפוש עזה בערבית, באנגלית, או בעברית, לא יגיעו רק אל סרטי התעמולה של חמאס, אלא גם לקטע ראיון בערבית המסביר מדוע ישראל היתה חייבת לצאת אל המבצע", הסבירו בלשכתו של בן אליעזר.

 

יוסי לוי ממשרד החוץ סיכם, "אנו עומדים היום מול מציאות הסברתית לא פשוטה ומשתדלים לתת קרב. כדי לסבר את העיין: הבעיה הגדולה שלנו באירופה נמצאת בבריטניה, שם מוביל עיתון ה"גרדיאן" את הקו האנטי ישראלי. יש לנו קושי גם בספרד, בעיקר בעיתון אל פאיס, בשבדיה, בנורבגיה, באירלנד וביוון".

 

הוא הדגיש, כי "מי שבולטות לחיוב לטובת ישראל חוץ מארצות הברית כמובן, הן צ'כיה, פולין, בולגריה, רומניה ובמידה מסוימת הונגריה וסלובקיה. למרות זאת, עוד מוקדם לסכם - הקרב רק בתחילתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני באל-ג'זירה
צילום: אל ג'זירה
קשה להתחרות בתמונות הקשות
צילום: AFP
מומלצים