חקלאים: בירדן ובבריטניה מחרימים תוצרת ישראל
מגדלי פירות מדווחים על צמצום ההזמנות מחו"ל, מאז תחילת הפעולה בעזה. מגדל אפרסמונים: סחורה לייצוא לירדן תקועה בקירור, וזה גורם לנו הפסדים כבדים. מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: בירדן ובסקנדינביה מתבטלות הזמנות רבות
מגדלי פירות בישראל מדווחים על עיכוב וצמצום של הזמנות מחו"ל מאז החלה המלחמה בעזה, על רקע קריאות להחרים תוצרת חקלאית מישראל. המגדלים מספרים כי סחורה רבה מעוכבת במחסני הקירור עקב ביטולי הזמנות, ומביעים חשש מפגיעה קשה בייצוא הפירות, בעיקר לירדן, בריטניה ומדינות סקנדינביה.
עופרת יצוקה:
- פרשנות: הסיקור העוין טוב לעסקים
- בגלל עזה: חברה בריטית ניתקה קשר עם ישראלים
- הזמין מוצרים ולא קיבל בגלל חרם נגד ישראל
- נקמת הישראלים בטורקיה: חרם תיירותי
"אנחנו מייצאים אפרסמונים לחו"ל, ובעקבות המלחמה יש מספר מדינות ורשתות שיווק שמבטלות את ההזמנות", סיפר ל-ynet גיורא אלמגור, מגדל אפרסמונים ממושב ביצרון שליד גדרה, "הזמנות האפרסמונים לחו"ל נעשות מראש, ועכשיו הן הופסקו לחלוטין או צומצמו. חלק מהסחורה נמצא בים, וחלק במחסנים או במיון.
"אחת הדוגמאות הבולטות היא סחורה המיועדת לייצוא לירדן שתקועה אצלנו, כיוון שהירדנים הפסיקו להזמין סחורה. הסחורה נשארת במחסנים כשהיא ארוזה וממוינת, וזה גורם לנו הפסדים כבדים מאד. ככל שהפירות עומדים יותר זמן בקירור לאחר המיון, יורדת רמת החוזק שלהם. בנוסף, אנחנו צריכים לשלם על קירור הסחורה שהיתה צריכה כבר לצאת, והעלויות לא קטנות. ככל שעובר הזמן אנחנו מרגישים יותר ויותר את התוצאות".
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, אילן אשל, מסר כי בירדן מתבטלות הזמנות רבות, וכך גם בסקנדינביה, "בעיקר בשבדיה ונורבגיה וגם בדנמרק. בסקנדינביה המגמה היא כללית, ויכול להיות שמדובר בכמעט כל הרשתות".
לדברי אשל, תופעת החרמת תוצרת ישראל לא היתה קיימת כמעט לפני תחילת הלחימה בדרום, וככל שנמשכת הלחימה היא הולכת ומתגברת. "זה הולך ונעשה יותר גרוע, ונשמעים יותר ויותר קולות הקוראים שלא לקנות תוצרת ישראלית", מסר אשל, "עד תחילת הפעולה היה לנו שיווק מצוין, אם כי בגלל המיתון באירופה היתה בכל זאת איזו ירידה בשוק".
אשל הוסיף, כי פגיעה בייצוא הפירות בעונת החורף היא קשה במיוחד, כיוון שייצוא האבוקדו, האפרסמונים וההדרים נמצא בעיצומו, בנוסף לייצוא התמרים שנמשך כל השנה.
ממשרד החקלאות נמסר: "למיטב ידיעתנו, נכון לרגע זה, אין פגיעה בייצוא. אם נלמד על התפתחויות חדשות נפעל בהתאם לשיפור המצב".
המידע הראשוני לידיעה הגיע באמצעות האי-מייל האדום
פורסם לראשונה 14/01/2009 20:10
צילום ארכיון
צילום: יעל גרטי
מומלצים