ארה"ב: סירקוט סיטי קרסה; 30 אלף יפוטרו
קמעונאית מוצרי הצריכה האלקטרוניים השנייה בגודלה בארה"ב סוגרת את כל 567 חנויותיה בארה"ב ומפטרת את כל עובדיה במדינה; על מכירת 765 סניפיה בקנדה עדיין מתקיים מו"מ . זאת, על רקע הירידה בביקושים בצל המשבר הכלכלי
הירידה בהוצאות הצרכנים ניכרת היטב על פני המגזר העסקי בכלכלה הגדולה בעולם, ואנליסטים מעריכים שסירקוט סיטי בהחלט אינה האחרונה ליפול חלל למצב בשווקים. בין החברות שנאלצו לסגור את עסקיהם נמצאות KB צעצועים, מרווינ'ס, LLC ורבות אחרות.
"לא נותרה לנו דרך אחרת", אמר היום מנכ"ל החברה ג'יימס א. מרקום, והוסיף בצער ש"ההנהלה מאוד מאוכזבת מכך ולצערה ולצערם של 30 אלף עובדי החברה ולקוחותיה, היא לא הצליחה להגיע להסכמות עם זכייניה ונושיה על מנת לאפשר את מכירתה".המרוויחה העיקרית מפשיטת הרגל, היא מתחרתה הגדולה ממנה, בסט ביי.
החברה חיפשה קונה או אפשרויות מימון או פריסה מחדש של חובותיה, אך מצוקת האשראי וחששות הצרכנים מהעתיד לבוא הכריעו את גורלה. משא ומתן לרכישתה נמשך עד לפנות בוקר יום שישי (שעון ארה"ב) אך לא הניב תוצאות, כך מסר נציג החברה לביהמ"ש.
המו"מ נכשל
שני קונים אפשריים, מיליונר מקסיקני, ריקרדו סאלין פליאג'ו, שבבעלותו רשת חנויות אלקטרוניקה באמריקה הלטינית וחברת השקעות פרטית, GGC, חפצו לרכוש את החברה במתכונת מצומצמת הרבה יותר של סניפים.עם זאת סירקוט סיטי נתקלה בהתנגדות הזכיינים ובחוסר יכולת כספית לבצע את המהלך הנדרש לשם צמצום הפעילות.
עדיין לא ברור מה יעלה בגורלם של הסניפים והחנויות מחוץ לארה"ב, 765 במספר, הנמצאים בקנדה. נציג החברה אמר ש"אלו עדיין מועמדים למכירה ונשקלות הצעות שונות שהתקבלו."
בבקשה להגנה מפני נושיה, שהוגשה לביהמ"ש בנובמבר, מסרה החברה כי היא ברשותה נכסים בשווי של 3.4 מיליארד דולר ומיליארד דולר של התחייבויות, נכון לאוגוסט אשתקד. אז היא העריכה כי במחצית השנייה של השנה כבר לא תצטרך את הגנת בית המשפט. תחת הגנתו של האחרון היא הפרה חוזי שכירות ב-150 מקומות תוך סגירת 155 חנויות בארה,ב במשך נומבר ודצמבר אשתקד. עם זאת, ביהמ"ש אישר לה להכריז על פשיטת רגל במידה ומאמציה לא יעלו פרי.