דיווח: המתווך עם פיונגיאנג יהיה שגריר בעיראק
כלי תקשורת אמריקנים דיווחו כי אובמה בחר בתת-מזכירת המדינה כריסטופר היל להחליף את השגריר בעיראק, ריאן קרוקר. היל ייצג את ארה"ב בשיחות הרב-צדדיות עם צפון קוריאה, והוא ידוע בכישורי המשא ומתן שלו - אך הוא לא יודע ערבית ואינו מכיר כלל את האזור
כריסטופר היל, דיפלומט אמריקני שכיהן כמתווך הראשי של וושינגטון לשיחות על פירוקה מגרעין של צפון קוריאה, נבחר לכהן כשגריר ארצות הברית הבא בעיראק. כך דיווחו היום (ג') כלי תקשורת אמריקניים.
היל, שעמד בראש המשלחת האמריקנית לשיחות הרב-צדדיות על פירוקה של המדינה הקומוניסטית המבודדת מגרעין, נבחר על ידי נשיא ארה"ב החדש ברק אובמה לכהן כשליח הראשי למדינה שאליה פלשו הכוחות האמריקנים במרס 2003. רשת הטלוויזיה האמריקנית ABC היתה הראשונה לדווח על המינוי.
על פי ה"וושינגטון פוסט", בחירתו של היל לתפקיד היא מפתיעה - מאחר שהיל, הידוע בכישורי המשא ומתן שלו, אינו דובר כל ערבית, וכלל אינו מכיר את האזור, בניגוד לקודמו, ריאן קרוקר.
לפני שטיפל בתחום פירוקה של צפון קוריאה מנשק גרעיני, במסגרת תפקידו כשגריר ארה"ב בדרום קוריאה וכתת-מזכירת המדינה לעניינים מזרח אסייניים ופסיפיים, עסק היל בעיקר בעניינים אירופיים. היל היה שגריר בפולין, שגריר במקדוניה, שליח מיוחד לקוסובו, ומילא תפקיד מרכזי בחתימת הסכמי דייטון שבהם נרקם הסכם שלום בבוסניה בסוף העשור הקודם.
כשליח ארה"ב הראשי לעיראק, צפוי היל להוביל את הגישה החדשה של הממשל האמריקני הנכנס לעיראק, לצידו של שליחו המיוחד של אובמה למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל.
אובמה אמר שלשום כי וושינגטון מעוניינת להעביר אחריות נוספת לידי העיראקים, בעקבות הבחירות המחוזיות שנערכו שם בשבת, שנתפסו כמבחן חשוב ליכולתה של המדינה לקיים בחירות ולשמור על שקט וסדר.
בשנה שעברה, הציב אובמה לוח זמנים בן 16 חודשים לנסיגת הכוחות האמריקנים מעיראק, ועם כניסתו לתפקיד לאחר השבעתו ב-20 בינואר, ציין כי ארה"ב תעזוב את עיראק "בצורה אחראית".